Comisia de atestare
Comisia de acreditare
Comisiile de experţi
Dispoziţii, instrucţiuni
Acte normative
Nomenclator
Instituţii
Consilii
Seminare
Teze
Conducători de doctorat
Deţinători de grad
Doctoranzi
Postdoctoranzi
CNAA logo

 română | русский | english


05.14.12 – Tehnica tensiunilor înalte


Paşaportul specialităţii:

Electroenergetica este componenta de baza a complexului energetic, care, in fond, asigura functionarea intregii economii nationale.

Lipsa de surse energetice proprii pe teritoriul republicii agraveaza situatia asigurarii stabile si sigure cu energie electrica a consumatorilor si, totodata, necesita o folosire rationala, atat a energiei produse de centralele electrice din republica, cat si a energiei importate.

Modificarile structurale, concepturile noi de functionare a energeticii republicii in conditiile relatiilor de piata necesita o analiza obiectiva bazata pe metode stiintifice apropiate.

Realizarea practica a cerintelor curente de dezvoltare a energeticii republicane necesita cresterea potentialului stiintific a personalului care activeaza in aceasta ramura de baza a economiei nationale.

Reiesind din cerintele de dezvoltare in perspectiva a stiintei, reproducerii cadrelor de inalta calificare profesionala, de interesele dezvoltarii economiei nattionale Consiliul stiintific specializat isi preconizeaza sa primeasca spre examinare si sustinere tezele de doctor habilitat si doctor in stiinte tehnice in urmatoarele domenii ale energeticii contemporane: