|
StatutTeza a fost susţinută pe 15 septembrie 2009 în CSSşi aprobată de CNAA pe 3 iunie 2010 Autoreferat![]() |
Domeniul de studiu se referă la Pedagogia generală şi urmăreşte scopul de stabilire a bazelor pedagogice şi psihologice de dezvoltare a creativităţii la elevii claselor primare şi elaborarea metodologiei de formare a creativităţii prin abordări experenţiale.
Noutatea ştiinţifică a cercetării rezidă în definirea creativităţii la elevi ca formă aparte a comportamentului de rezolvare a problemelor, caracterizată prin: noutate şi valoare proprii pentru subiectul în cauză; neconvenţionalitate; motivaţie şi persistenţă avansată, stabilirea factorilor inhibitori ai creativităţii la elevii claselor primare: contextul sociocultural, frica endemică, atitudini individualiste, relaţiile individ-grup.
Originalitatea cercetării constă în elaborarea metodologiei de formare a creativităţii la elevii claselor primare prin abordări experienţiale.
Semnificaţia teoretică a lucrării constă în fundamentarea metodologiei de formare a creativităţii la elevii claselor primare; stabilirea corelaţiilor dintre tehnicile experienţiale şi metodele didactice de dezvoltare a creativităţii elevilor la mica şcolaritate.
Valoarea practică constă în posibilitatea aplicării metodologiei de formare a creativităţii la elevii claselor primare în practica educaţională şi în formarea profesională a cadrelor didactice şcolare; extinderea conceptului şi metodologiei de dezvoltare a creativităţii elevilor prin abordări experienţiale şi la următoarele trepte de învăţământ; valorificarea rezultatelor cercetării în perfecţionarea documentelor curriculare şcolare.
În examinare [12] :
Arhiva tezelor: