|
StatutTeza a fost susţinută pe 15 ianuarie 2010 în CSSşi aprobată de CNAA pe 29 aprilie 2010 Autoreferat![]() |
Din punct de vedere structural, teza este constituită din introducere, patru capitole, concluzii generale şi recomandări, bibliografie din 222 de titluri, 160 de pagini de text de bază. Rezultatele obţinute au fost publicate în 19 lucrări ştiinţifice.
Domeniul de studiu al tezeivizează o analiză comparativă şi evaluează rezultatele autenticelor procese de „europenizare“ şi „privatizare” a funcţiei publice din punct de vedere al cadrului normativ specific, în contextul implementării principiilor europene de reglementare a administraţiilor publice.
Scopul şi obiectivele lucrării sunt reprezentate studierea complexă comparativă a asemănărilor şi diferenţelor în reglementarea cadrului legal al funcţiei publice în UE pornind de la accesul, conceperea şi realizarea planului de carieră al funcţionarului public, precum şi mobilitatea bazată pe principii juridice.
Noutatea şi originalitatea ştiinţifică a tezei constau în formularea anumitor concluzii de ordin teoretic şi practic şi înaintarea propunerilor de lege ferenda, care rezultă logic din investigaţiile realizate, contribuind la completarea doctrinei în problemele vizate, la perfecţionarea legislaţiei în vigoare, logic armonizată cu reglementările naţionale şi internaţionale deja existente.
Importanţa teoretică şi valoarea aplicativă a lucrării este determinată de posibilitatea utilizării propunerilor. Pentru România şi Republica Moldova, aflate în plin proces de reformă a administraţiei publice, întreaga problematică a studiului prezentat este extrem de utilă în fundamentarea şi orientarea strategiilor generale şi sectoriale menite să conducă la o reglementare legală a funcţiei publice compatibilă cu cele din ţările Uniunii Europene.
Teza poate servi drept suport didactic pentru studenţii, masteranzii şi doctoranzii facultăţilor de drept, precum şi pentru specialiştii din domeniu. De asemenea, lucrarea se adresează persoanelor din învăţământul juridic şi cercetătorilor ştiinţifici.
2. TEORIA FUNCŢIEI PUBLICE ÎN STATELE EUROPENE
6.BIBLIOGRAFIE
În examinare [2] :
Arhiva tezelor: