|
StatutTeza a fost susţinută pe 25 noiembrie 2011 în CSSşi aprobată de CNAA pe 22 decembrie 2011 Autoreferat![]() |
Structura tezei: introducere, trei capitole, concluzii şi recomandări, bibliografie din 182 titluri, 30 anexe, 133 pagini text de bază, 40 tabele, 18 figuri. Rezultatele obţinute sunt publicate în 14 lucrări ştiinţifice.
Domeniu de studiu: contabilitate.
Scopul şi obiectivele tezei: studierea aspectelor problematice principale aferente contabilităţii goodwill-ului şi a dreptului de autor, fundamentarea direcţiilor de perfecţionare a metodologiei acesteia în contextul standardelor internaţionale de raportare financiară, precum şi elaborarea modului de contabilizare a factorului uman în scopul asigurării unui nivel sporit de credibilitate şi comparabilitate a informaţiilor contabile. Noutatea şi originalitatea ştiinţifică: formularea definiţiilor goodwill-ului, badwill-ului şi a factorului uman bazate pe abordare economică; înaintarea propunerilor concrete privind perfecţionarea contabilităţii elementelor de imobilizări necorporale precum sunt goodwill-ul şi dreptul de autor; elaborarea pentru prima dată a unui nou mod de contabilizare a factorului uman.
Problema ştiinţifică importantă în domeniul cercetat constă în perfecţionarea contabilităţii goodwill-ului, badwill-ului şi a dreptului de autor, precum şi elaborarea modului de contabilizare a factorului uman în cadrul entităţilor.
Semnificaţia teoretică şi valoarea aplicativă constă în formularea recomandărilor teoretice privite într-o corelaţie strînsă cu realizarea lor în practică, cu privire la perfecţionarea contabilităţii goodwill-ului, factorului uman şi a dreptului de autor pentru entităţile autohtone.
Implementarea rezultatelor ştiinţifice: rezultatele investigaţiilor au fost acceptate spre implementare în cadrul programelor de studii elaborate la instituţia de învăţămînt superior şi în domeniul contabilităţii dreptului de autor în cadrul entităţii autohtone care practică înregistrarea dreptului de autor.
În examinare [1] :
Arhiva tezelor: