|
StatutTeza a fost susţinută pe 27 ianuarie 2012 în CSSşi aprobată de CNAA pe 5 aprilie 2012 Autoreferat![]() ![]() |
Structura tezei introducere, trei capitole, concluzii generale şi recomendări, un indice bibliografic compus din 215 de surse, 10 anexe; 143 pagini ale textului de bază, 9 figuri, 24 tabele. Cercetarea ştiinţifică a tezei a fost reflectată în 23 de publicaţii.
Domeniul de studii ştiinţific – metodica învăţării de a citi şi a scrie la etapa iniţială.
Scopul cercetării a constituit elaborarea unui sistem ştiinţific fundamentat şi verificat de formare a deprinderilor de a citi şi a scrie la etapa iniţială.
Obiectivele cercetării: elaborarea şi verificarea experimentală a corectitudinii, oportuni-tăţii şi eficacităţii sistemului fondat.
Noutatea ştiinţifică şi originalitatea cercetării constă în elaborarea unui sistem didactic modern de studiere a noţiunilor elementare; propunerea metodelor şi procedeelor efective de formare a abilităţilor de citire şi scriere la etapa iniţială.
Problema ştiinţifică actuală de importanţa majoră în domeniu soluţionată constă în proiectarea poziţiilor conceptuale şi elaborarea sistemului complex de predare – învăţare iniţială a citit – scrisului.
Semnificaţia teoretică constă în faptul că sînt concretizate aspectele teoretice şi ştiinţifi-co-metodice ale sistemului didactic de studiere a noţiunilor elementare ţinînd cont de succesiu-nea dintre instituţia preşcolară şi şcoală; a fost elaborat un sistem complex de studiere a citirii şi scrierii la etapa iniţială.
Valoarea aplicativă a lucrării constă în faptul că sistemul complex de învăţare a citirii şi scrierii la etapa iniţială poate sta la baza elaborării unor culegeri şi a unor materiale didactice.
Implementarea rezultatelor ştiinţifice a fost efectuată în baza liceului teoretic „P. Movilă” şi a şcolii-grădiniţă № 165.
În examinare [1] :
Arhiva tezelor: