|
StatutTeza a fost susţinută pe 26 ianuarie 2012 în CSSşi aprobată de CNAA pe 5 aprilie 2012 Autoreferat![]() |
Structura tezei:lucrarea este structurată în introducere, ca iniţiere în studiu, în patru capitole urmate de sinteza rezultatelor, concluzii generale şi recomandări, bibliografie din 177 de surse. Rezultatele obţinute sunt publicate în 6 lucrări ştiinţifice.
Domeniul de studiu. Lucrarea surprinde particularităţile contractului administrativ reglementat în legislaţiile României şi Republicii Moldova şi utilizat de către administraţie în scopul prestării serviciilor publice.
Scopul şi obiectivele tezei. Scopul cercetării contractului administrativ ca formă juridică de prestare a serviciilor publice este acela de a identifica rolul acestui instrument de lucru în cadrul activităţii administraţiei de prestare a serviciilor publice. Obiectivele tezei sunt: realizarea unei teorii a contractului administrativ ca formă juridică de prestare a serviciilor publice; analiza regimului juridic al acestor contracte; identificarea lacunelor legislative şi a confuziilor legate de contractul administrativ încheiat în materia prestării serviciilor publice.
Noutatea şi originalitatea ştiinţifică a prezentei teze sunt determinate de contextul economico-social actual care impune administraţiei utilizarea de metode moderne de lucru, pentru asigurarea prestării de servicii publice de înaltă calitate către cetăţeni. Problema ştiinţifică soluţionată o reprezintă evidenţierea contractului administrativ drept un instrument de maximă eficienţă în furnizarea serviciilor publice în cadrul statului modern european şi accentuarea necesităţii menţinerii regimului de drept public al acestui tip de contract ca o garanţie a atingerii scopului fundamental al serviciilor de interes public.
Valoarea aplicativă a lucrării. Propunerile şi concluziile formulate şi temeinic argumentate, completează şi dezvoltă teoriile cu privire la contractul administrativ ca instrument juridic de prestare a serviciilor publice, cu efecte în practica aplicativă a acestui tip de contract.
Implementarea rezultatelor ştiinţifice. Elementele de noutate, analizele critice şi recomandările formulate îşi găsesc aplicabilitatea în elaborarea de studii ştiinţifice privitoare la conceptele de „contract administrativ”, „serviciu public” ori „administrare publică”, în predarea cursurilor de drept administrativ, în practica instanţelor judecătoreşti dar şi în activitatea autorităţilor publice prestatoare de servicii publice.
În examinare [2] :
Arhiva tezelor: