|
StatutTeza a fost susţinută pe 5 iunie 2015 în CSSşi aprobată de CNAA pe 7 iulie 2015 Autoreferat![]() TezaCZU 339.138:339.13:634.1(478)(043)
|
Structura tezei: introducere, trei capitole, concluzii generale şi recomandări, bibliografie din 111 titluri, 7 anexe, 95 de pagini de text de bază, inclusiv 12 tabele, 35 de figuri şi 6 formule. Tezele de bază ale lucrării au fost publicate în 7 lucrări ştiinţifice cu un volum de 3,6 coli de autor.
Scopul şi obiectivele cercetării. Scopul tezei constă în fundamentarea ştiinţifică a bazei conceptuale a marketingului produselor pomicole şi dezvoltarea abordărilor integrate de marketing cu referire la piaţa produselor pomicole din Republica Moldova. Scopul propus impune soluţionarea următoarelor obiective: definirea conceptuală a abordării integrate de marketing, capabile să genereze un efect de sinergie; argumentarea necesităţii aplicării abordării integrate de marketing ca sursă de creştere a competitivităţii producţiei pomicole autohtone pe piaţa internă şi cea externă; elaborarea demersurilor metodologice noi privind implementarea abordărilor integrate de marketing în formarea şi dezvoltarea pieţei produselor pomicole din Republica Moldova etc.
Noutatea ştiinţifică a lucrării constă în fundamentarea teoretică şi dezvoltarea conceptului de abordări integrate de marketing exemplificat în baza pieţei produselor pomicole din Republica Moldova; Problema ştiinţifică actuală de importantă majoră, soluţionată în cadrul lucrării: o constituie teoretizarea şi explicarea modului de aplicare a abordărilor integrate de marketing în baza pieţei produselor pomicole din Republica Moldova.
Valoarea aplicativă a cercetărilor: rezidă în posibilitatea de utilizare a rezultatelor cercetărilor în marketingul pomicol şi nu numai, cu scopul formării şi dezvoltării acestei pieţe pentru a răspunde mai bine noilor realităţi globale şi regionale.
Implementarea rezultatelor ştiinţifice. Rezultatele cercetării au fost
prezentate şi discutate în cadrul conferinţelor ştiinţifice şi simpozioane,
precum şi publicate în reviste ştiinţifice de profil. Unele recomandări,
elaborate în teză, au fost acceptate spre implementare în activitatea
Institutului Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi în cadrul companiei
Codru ST SRL.