|
StatutTeza a fost susţinută pe 4 aprilie 2015 în CSSşi aprobată de CNAA pe 28 mai 2015 Autoreferat![]() TezaCZU 340.134
|
Structura tezei: Lucrarea include o introducere, patru capitole şi, în final, cuprinde concluzii generale şi recomandări; are un volum total de 169 pagini de text de bază şi este însoţită de o bibliografie, constituită din 257 de titluri. Numărul total al publicaţiilor ştiinţifice asupra subiectului investigat este de 11.
Domeniul de studiu: 551.01-Teoria generală a dreptului.
Scopul şi obiectivele tezei: Scopul tezei constă în cercetarea complexă a spaţio-temporalităţii dreptului şi elaborarea unei teorii generale a acţiunii normelor juridice în timp şi în spaţiu. Obiectivele tezei sunt orientate spre cercetarea complexă şi sistemică a coordonatelor acţiunii normelor juridice.
Noutatea şi originalitatea ştiinţifică. Sunt exprimate prin cercetarea ştiinţifică complexă, multilaterală, general-teoretică a praxiologiei dreptului, a acţiunii spaţio-temporale a normelor juridice, ţinînd cont de transformările calitative din sistemele juridice autohtone şi ale ţărilor avansate, în contextul integrării europene a Republicii Moldova. Semnificaţia teoretică. Teza constituie un concept valoric complex şi conţine multiple referiri care integrează informaţiile, conceptele, opiniile juridice disciplinare, interdisciplinare, ale Teoriei generale a dreptului privind acţiunea spaţio- temporală a normelor juridice.
Valoarea aplicativă a lucrării. Ca rezultat al studiului ştiinţific, a fost formulat un ansamblu de propuneri şi recomandări de natură teoretico-practică a căror implimentare poate influienţa susbstanţial perfecţionarea legislaţiei şi îmbunătăţirea praxiologiei dreptului.
Implimentarea rezultatelor ştiinţifice se manifestă în faptul că materialele cercetării se aplică în procesul universitar de predare a disciplinei Teoria generală a dreptului (ciclul 1 şi 2, licenţă şi masterat). Materialele pot fi utilizate de lucrătorii practici.
În examinare [1] :
Arhiva tezelor: