|
StatutTeza a fost susţinută pe 3 iunie 2016 în CSSşi aprobată de CNAA pe 5 iulie 2016 Autoreferat![]() TezaCZU 796.0122:796.015.31+796.333(053.2)
|
Structura tezei: introducere, 3 capitole, concluzii şi recomandări practice, 124 pagini text de bază, bibliografie 174 titluri, 7 anexe, 67 figuri, 11 tabele. Rezultatele obţinute sunt publicate în 9 lucrări ştiinţifice.
Domeniul de studiu: ştiinţe pedagogice.
Scopul lucrării îl constituie creşterea eficienţei sistemului de pregătire al rugbiştilor juniori, în baza dezvoltării direcţionate a capacităţilor coordinative.
Obiectivele cercetării: 1. Studierea particularităţilor dezvoltării capacităţilor coordinative în procesul de antrenament al rugbiştilor juniori; 2. Evaluarea nivelului pregătirii sportive al rugbiştilor juniori; 3. Determinarea conţinutului programei pentru dezvoltarea capacităţilor coordinative ale rugbiştilor de 16-17 ani într-un ciclu anual de pregătire; 4. Argumentarea experimentală a eficienţei aplicării programei de dezvoltare a capacităţilor coordinative la rugbiştii de 16-17 ani.
Noutatea şi originalitatea ştiinţifică constă în argumentarea ştiinţifică a eficacităţii programei de pregătire a rugbiştilor juniori, orientată spre formarea coordonării motrice specifice corespunzătoare exigenţelor jocului de rugbi în activitatea competiţională.
Problema ştiinţifică importantă soluţionată în domeniu constă în eficientizarea procesului de pregătire sportivă a rugbiştilor juniori în baza formării capacităţilor coordinative specifice activităţii competiţionale, care să asigure obţinerea performanţelor pregătirii sportive şi a unui grad înalt de realizare a acesteia în condiţii de joc.
Semnificaţia teoretică a rezultatelor cercetării constă în formarea unui spectru larg de cunoştinţe privind perfecţionarea sistemului de pregătire a rugbiştilor juniori şi a tehnologiei dezvoltării direcţionate a capacităţilor coordinative specifice necesare jocului de rugbi modern.
Valoarea aplicativă. Rezultatele obţinute pot fi un reper important pentru modelarea conţinutului şi a modului de organizare a procesului de pregătire a rugbiştilor juniori; pregătirea rugbiştilor din cadrul cluburilor sportive şi al şcolilor sportive specializate; pregătirea profesională a specialiştilor din instituţiile de învăţămînt superior de profil.
Implementarea rezultatelor ştiinţifice. Rezultatele cercetărilor au fost implementate în procesul de antrenament al rugbiştilor juniori din cadrul cluburilor sportive din Republica Moldova şi România.
În examinare [11] :
Arhiva tezelor: