|
StatutTeza a fost susţinută pe 19 aprilie 2006 în CSSşi aprobată de CNAA pe 29 iunie 2006 Autoreferat![]() |
Cercetarea realizată este dedicată unei probleme practice şi teoretice actuale: stabilirea bazelor teoretice şi condiţiilor metodologice de elaborare şi utilizare a programelor de instruire în procesul de studiu al matematicii.
În rezultatul cercetării a fost elaborată metodologia utilizării programelor computaţionale de instruire în procesul de studiu al elementelor de geometrie analitică în liceu, un pachet de programe computaţionale de autor pentru realizarea acestei metodologii, ghidul de utilizare a acestui program.
Implementarea metodologiei elaborate permite de a obţine o economie reală de timp în procesul studierii acestui compartiment al matematicii în liceu, sporirea motivaţiei pentru studierea elementelor de geometrie analitică, sporirea eficacităţii procesului de instruire, în special pentru elevii cu o pregătire scăzută. Experimentul pedagogic promovat a demonstrat, că metodologia mixtă propusă (intercalarea lecţiilor tradiţionale şi a celor asistate de calculator) este destul de flexibilă şi poate fi utilizată atît în licee, cît şi în universităţi pentru diferite forme de instruire.
A fost elaborat şi implementat un curs special pentru pregătirea profesorilor de matematică pentru utilizarea instruirii asistate de calculator în activitatea sa.
În perspectivă se presupune elaborarea programelor de instruire pentru alte capitole ale matematicii.
În examinare [1] :
Arhiva tezelor: