|
StatutTeza a fost susţinută pe 8 decembrie 2006 în CSSşi aprobată de CNAA pe 18 ianuarie 2007 Autoreferat![]() TezaCZU 316.776:658.012:4 (498) (043) 658.012.4:316.776 (498) (043)
|
Dizertaţia este dedicată fundamentării teoretice a procesului de comunicare în management şi a introducerii unei modalităţi de îmbunătăţire a acestui proces prin intermediul sistemului informaţional. În mediul economiei de piaţă care consolidează dominaţia comunicării şi a tehnologiilor informatice, firmele româneşti se confruntă cu provocarea de proporţii pe care o reprezintă schimbarea paradigmei de comunicare şi informaţionale.
Lucrarea analizează conceptul teoretic al comunicării în management prezentând rolul, importanţa şi locul comunicării în activitatea managerului, regulile de bază, tipologia, elementele, nivelurile şi stilurile comunicării precum şi principalele concepte referitoare la etica în comunicarea managerială.
Obiectul de studiu al lucrării îl constituie Compania Naţională a Huilei Petroşani, o companie de importanţă strategică pentru economia naţională pentru care s-a realizat o analiză a modelului său de comunicare ierarhică şi s-au prezentat problemele de comunicare cu care se poate confrunta compania atunci când se implementează o schimbare. S-a elaborat şi implementat în lucrare un chestionar prin care s-au diagnosticat problemele de comunicare şi cele legate de sisitemul informaţional din cadrul companiei.
Pentru îmbunătăţirea procesului de comunicare din cadrul Companiei Naţionale a Huilei Petroşani s-a analizat sistemul său informaţional şi s-a propus implementarea bazelor de date distribuite în cadrul sistemului informaţional actual.
Argumentaţiile teoretice şi propunerile aplicative în ceea ce priveşte conceptele de comunicare şi utilizarea de noi structuri de baze de date care sunt conţinute în dizertaţie pot fi folosite în cadrul
companiei luată ca bază de studiu precum şi în alte firme care se confruntă cu probleme de comunicare
şi informaţionale.
În examinare [5] :
Arhiva tezelor: