|
StatutTeza a fost susţinută pe 30 septembrie 2016 în CSSşi aprobată de CNAA pe 15 noiembrie 2016 Autoreferat![]() TezaCZU 378.1:351.74 + 796.0 (043.2)
|
Structura tezei: Introducere, 3 capitole, concluzii, recomandări practice, bibliografie – 255 surse citate, 146 pagini, 112 pagini text de bază, 21 tabele, 33 figuri şi 4 anexe. Rezultatele obţinute sunt publicate în 14 lucrări ştiinţifice.
Scopul cercetării este formarea profesională a viitorilor polițiști prin optimizarea pregătirii tehnicilor de luptă la disciplina Autoapărare fizică în cadrul programei model.
Obiectivele lucrării:
1. Analiza literaturii de specialitate privind formarea profesională a studenţilor polițiști în
cadrul disciplinei Autoapărare fizică.
2. Influențarea autopărării fizice prin determinarea nivelului dezvoltării somatice și a pregătirii fizice în formarea profesională a studenţilor poliţişti.
3. Elaborarea programei model la disciplina Autoapărare fizică în cadrul lecției de educaţie fizică, în concordanță cu cerinţele specifice din Academia de Poliţie.
4. Argumentarea experimentală a eficacității formării profesionale prin optimizarea pregătirii la disciplina Autoapărare fizică a studenţilor polițiști.
Noutatea şi originalitatea ştiinţifică a rezultatelor cercetărilor constă în îmbunătățirea programei la disciplina Educaţie fizică, prin optimizarea pregătirii tehnicilor de luptă, în vederea formării profesionale a viitorilor polițiști.
Problema ştiinţifică de importanţă soluţionată în domeniul cercetat o constituie îmbunătățirea metodologică a formării profesionale a studenţilor din Academia de Poliţie, în scopul optimizării pregătirii la disciplina Autoaparare fizică, pentru îndeplinirea cerințelor de instruire şi formare a viitorilor ofiţeri de poliţie.
Semnificaţia teoretică a rezultatelor cercetării vizează extinderea spectrului de cunoştinţe privind particularităţile conţinutului şi ale organizării procesului de formare profesională a studenților polițiști și restructurarea metodologică a sistemului de implementare a unor conţinuturi argumentate ştiinţific.
Valoarea aplicativă a lucrării constă în elaborarea strategiilor de alcătuire a procesului de pregătire a studenților polițiști și posibilitatea aplicării metodologiei elaborate şi a recomandărilor practico-metodice în procesul de pregătire.
Implementarea rezultatelor ştiinţifice. Datele rezultate din investigarea ştiinţifică au fost prezentate în culegerile conferinţelor ştiinţifice naţionale şi internaţionale din România şi Moldova.
Rezultatele au fost utilizate în procesul de pregătire a studenților de la Academia de Poliție, alte
structuri militare, de către specialiştii din domeniu, ca material ştiinţifico-metodic. Rezultatele
cercetării sunt reflectate în 14 lucrări ce au fost publicate în reviste de specialitate şi prezentate la
sesiuni de comunicări ştiințifice din Chişinău și Bucureşti.
În examinare [11] :
Arhiva tezelor: