|
StatutTeza a fost susţinută pe 25 noiembrie 2016 în CSSşi aprobată de CNAA pe 28 decembrie 2016 Autoreferat![]() TezaCZU 37.016.046:004(043.3)
|
Structura tezei: introducere, trei capitole, concluzii generale și recomandări, bibliografie din 204 titluri, 14 anexe, 141 pagini de text de bază, 53 figuri, 29 tabele. Rezultatele obținute sunt publicate în 13 lucrări științifice.
Domeniul de studii: Științe pedagogice. Didactica informaticii.
Scopul cercetării: fundamentarea teoretică şi elaborarea unui model pedagogic de studiere a cursului universitar Tehnici de programare prin intermediul NTI.
Obiectivele cercetării: (1) Analiza avantajelor оfеritе de NTI și аrgumentаrеа utilității implementării NTI în аriа didactică universitară; (2) Elaborarea modelului pedagogic axat pe implementarea NTI în procesul didactic și ajustarea acestuia pe modelul cursului Tehnici de programare; (3) Argumentarea reperelor metodologice de aplicare a modelului pedagogic în studierea disciplinei universitare Tehnici de programare; (4) Perfecţionarea complexului instructiv-metodic la disciplina Tehnici de programare, cu implementarea NTI; (5) Validarea prin experiment pedagogic а eficienței modelului pedagogic elaborat orientat spre optimizarea procesului didactic prin valorificarea NTI în procesul de studiu a cursului universitar Tehnici de programare. Noutatea și originalitatea științifică a lucrării constă în fundamentarea conceptuală a modelului pedagogic de proiectare și realizare a cursului Tehnici de programare prin implementarea NTI. Problema ştiinţifică rezolvată rezidă în determinarea fundamentelor teoretice şi metodologice ale eficientăzării procesului de studiere a disciplinei universitare Tehnici de programare, fapt ce a condus la fundamentarea teoretică şi elaborarea unui model pedagogic de studiere a cursului universitar Tehnici de programare prin intermediul NTI orientat spre procesul de formare inițială a competențelor profesionale ale viitoarelor cadre didactice și specialiști din domeniile Informaticii și Tehnologiilor Informaționale (TI).
Importanţa teoretică a lucrării: constă în studierea impactului produs de NTI aplicate în procesul de studiere a cursului universitar Tehnici de programare asupra formării iniţiale a viitorilor specialiști în domeniile Informaticii și TI.
Valoarea aplicativă a lucrării rezultă din metodologia elaborată și posibilitatea implementării ei în cadrul cursului universitar Tehnici de programare în scopul formării inițiale a specialiștilor în domeniul Informaticii și TI.
Implementarea rezultatelor științifice: metodologia elaborată este utilizată în predarea cursului universitar Tehnici de Programare În cadrul facultății Fizică, Matematică și Tehnologii Informaționale din cadtul Universității de Stat din Tiraspol.
În examinare [1] :
Arhiva tezelor: