|
StatutTeza a fost susţinută pe 9 februarie 2017 în CSSşi aprobată de CNAA pe 23 martie 2017 Autoreferat![]() |
Referatul stiinţific conţine o introducere, patru capitole, concluzii generale si recomandări, 92 referinţe bibliografice, 72 de pagini de text de bază, 56 de figuri. Rezultatele obţinute sunt publicate în 45 lucrări stiinţifice, inclusiv 2 monografii, 2 capitole în cărţi, 20 articole în reviste internaţionale, 4 articole în cele naţionale, 8 lucrări la conferinţele internaţionale si regionale, 8 brevete de invenţie naţionale.
Domeniul de studiu: Bazele teoretice ale electrotehnicii, electronică de putere.
Scopul si obiectivele: cercetarea "mecanismului" de interferenţă a elementelor circuitului cu utilizarea prevederilor geometriei proiective, dezvăluirea unor proprietăţi suplimentare si elaborarea în bază aceasta a metodei de calcul a parametrilor regimului circuitelor electrice.
Noutatea si originalitatea stiinţifică a acestui studiu constă în: metoda propusă de analiză a circuitului bazată pe geometria proiectivă; justificarea determinării parametrilor regimului de circuite în mod relativ; justificarea si formularea unei noi direcţii stiinţifice. O nouă direcţie stiinţifică: caracteristicele de grup ale regimurilor de lucru variabile a circuitelor, invariante relativ tipului parametrilor regimului si porţiunii de circuit.
Semnificaţia teoretică a lucrării constă în: aplicarea de noi instrumente matematice pentru interpretarea caracteristicilor de lucru a circuitelor; determinarea parametrilor regimului de circuit sub forma relativă; formule de recalculare a parametrilor regimului, generalizarea generatorului echivalent.
Semnificaţia practică a lucrării constă în: utilizarea algoritmilor convenabile de recalculare a regimurilor de circuit, schemelor simplificate de substituire a circuitului iniţial.
Implimentarea rezultatelor stiiţifice constă în: elaborarea soluţiilor tehnice (brevete)
pentru transmiterea semnalelor de măsurare prin liniile de comunicaţie; punerea în aplicare a
surselor de curent parametrice; liniarizarea caracteristicilor de reglare a convertoarelor de tensiu.