|
StatutTeza a fost susţinută pe 3 octombrie 2006 în CSSşi aprobată de CNAA pe 18 ianuarie 2007 Autoreferat![]() |
În teză, sunt examinate aspectele problematice ale contabilităţii principalelor operaţii efectuate în unităţile de alimentaţie publică în contextul experienţei mondiale şi cerinţelor legislaţiei în vigoare în Republica Moldova.
În scopul depistării neajunsurilor aferente domeniului şi fundamentării unui concept de perfecţionare a acesteia, s-a argumentat necesitatea de a elabora un sistem de formare a preţurilor în alimentaţia publică, ţinând cont de specificul ramurii. De asemenea, au fost analizate şi economic argumentate metodele de formare a preţurilor de vânzare la produsele preparate, care contribuie atât la simplificarea contabilităţii, cât şi la dezvoltarea activităţii unităţilor de alimentaţie publică.
O atenţie deosebită s-a acordat elucidării problemei de contabilizare a operaţiilor privind mişcarea materiilor prime, produselor preparate şi mărfurilor în subdiviziuni în conformitate cu convenţiile fundamentale, principiile de bază ale contabilităţii şi caracteristicile calitative ale rapoartelor financiare conform S.N.C.
În scopul sporirii operativităţii, autenticităţii şi eficacităţii evidenţei, s-au examinat documentele primare şi centralizatoare privind mişcarea produselor şi mărfurilor în subdiviziuni, fiind propuse căi de perfecţionare a acestora.
Pornind de la sarcinile formulate faţă de organizarea contabilităţii cheltuielilor în unităţile de alimentaţie publică, s-a argumentat necesitatea de a revedea componenţa şi a perfecţiona contabilitatea acestora, luând în consideraţie particularităţile ramurii.
Rezultatele investigaţiilor reprezintă o dezvoltare teoretic şi metodologic aplicativă în perfecţionarea contabilităţii în unităţile de alimentaţie publică.
În examinare [1] :
Arhiva tezelor: