|
StatutTeza a fost susţinută pe 30 iunie 2018 în CSSşi aprobată de CNAA pe 23 noiembrie 2018 Autoreferat![]() TezaCZU 621.3.011.21.56
|
Teza este consacratăcercetării posibilităților de utilizare a efectului rezonanței simulate la măsurarea impedanțelor.
Scopul lucrării constă în cercetarea și elaborarea unor mijloace de măsurare a impedanțelor pe baza efectului rezonanței simulate, care se caracterizează prin precizie înaltă, universalitate în utilizare, simplitate în construcție și în aplicarea practică.
Noutatea științifică a lucrării constă în analiza principiilor generale de aplicare a metodei rezonanței simulate la măsurarea impedanței; sinteza și analiza simulatorului metrologic de impedanță în coordonate carteziene cu caracteristici avansate; în elaborarea circuitului de măsurare a impedanțelor pe baza efectului rezonanței simulate în coordonate carteziene, în elaborarea algoritmilor de echilibrare a acestui circuit, precum și a impedanțmetrului în coordonate carteziene.
Semnificația teoretică constă în analiza principiilor de aplicare a metodei rezonanței simulate pentru măsurarea impedanțelor, în aplicarea metodei grafurilor de fluență la sinteza şi analiza simulatorului metrologic de impedanță, în elaborarea și analiza structurii și algoritmului de funcționare a impedanțmetrului cu rezonanță simulată în coordonate carteziene.
Valoarea aplicativă a rezultatelor. În baza rezultatelor cercetărilor a fost elaborată structura impedanțmetrului cu rezonanță simulată pentru măsurarea cu precizie înaltă a impedanței în coordonate carteziene.
Implementarea rezultatelor cercetării. În baza rezultatelor cercetărilor au fost elaborate două lucrări de laborator la disciplina Măsurări electronice. Rezultatele sunt publicate în 17 lucrări științifice. Au fost obținute 10 brevete de invenție şi 14 medalii la expoziții internaționale.
1. METODE MODERNE DE MĂSURARE A IMPEDANŢEI
2. SIMULATOARE METROLOGICE DE IMPEDANŢĂ
3. EROAREA SIMULATORULUI METROLOGIC DE IMPEDANŢĂ
4. CIRCUITE METROLOGICE CU REZONANŢĂ SIMULATĂ
5. IMPEDANŢMETRUL ÎN COORDONATE CARTEZIENE
CONCLUZII GENERALE ŞI RECOMANDĂRI