|
StatutTeza a fost susţinută pe 9 iulie 2020 în CSSşi aprobată de CNAA pe 30 octombrie 2020 Autoreferat![]() TezaCZU 347.451 (043.3)
|
Linkul la care poate fi urmărită susținerea publică la ora 10.00
https://us02web.zoom.us/j/5158497341?pwd=VndhaWpORytmMkU0dmgxd3VkVlJLUT09
Structura tezei:Introducere, 4 capitole, concluzii generale şi recomandări, bibliografie din 272 de titluri, 155 de pagini text de bază. Rezultatele obţinute sunt publicate în 11 lucrări ştiinţifice.
Scopul şi obiectivele tezei: determinarea loculului, rolului și esenței instituției vânzării la distanță și a contractului de vânzare la distanță prin prisma legislației, doctrinei și jurisprudenței naționale și europene în vederea identificării instrumentelor eficiente de protecție a drepturilor participanților la raporturile la distanță. Principalele obiective sunt stabilirea naturii juridice a instituției vânzării la distanță și a contractului de vânzare la distanță, evidențierea trăsăturilor specifice și a elementelor esențiale ale instituției vânzării la distanță, a contractului de vânzare la distanță, stabilirea specificului drepturilor și obligațiilor contractuale.
Noutatea şi originalitatea ştiinţifică: se manifestă prin cercetarea multidimensională a fenomenului vânzării la distanță și a contractului de vânzare la distanță cu generarea unor soluții eficiente de asigurare a securității personale și monetare a consumatorilor la etapa precontractuală, la etapa încheierii, executării și încetării contractului de vânzare la distanță.
Rezultatele obținute care contribuie la soluționarea unei probleme ştiinţifice importante: consistă în conceptualizarea fenomenului vânzării la distanță, argumentarea rolului și locului acesteia în ramura de drept civil, demonstrarea statutului special și original al contractului de vânzare la distanță.
Semnificaţia teoretică și valoarea aplicativă a lucrarii: rezidă în faptul că se încearcă a trata multiaspectual reglementările juridice ale instituției vânzărilor la distanță prin evidenţierea interferențelor cu alte instituţii ale dreptului civil. Importanța teoretică constă în analiza complexă și aprofundată a naturii, caracteristicilor inseparabile și elementelor esențiale ale instituției vânzării la distanță, precum și a contractului de vânzare la distanță. Rezultatele obţinute pot servi ca punct de plecare în cercetarea ulterioară a problemei abordate.
Implementarea rezultatelor ştiinţifice: concluziile şi propunerile formulate de autor, prezentate Ministerului Justiției și Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, pot fi utile în procesul de perfecţionare a legislaţiei, soluţionarea problemelor practice întâmpinate de profesioniștii din domeniul jurisprudenței și de consumatori, inclusiv în procesul didactic în cadrul instituţiilor de învăţământ.
În examinare [2] :
Arhiva tezelor: