|
StatutTeza a fost susţinută pe 17 iunie 2021 în CSSşi aprobată de CNAA pe 22 decembrie 2021 Autoreferat![]() ![]() TezaCZU [070 + 659.3]:316.653(043)
|
Structura tezei: introducere, 3 capitole, concluzii generale și recomandări, bibliografie din 173 titluri, 151 pagini text de bază, 7 tabele, 7 figuri și 5 anexe. Rezultatele obţinute sunt publicate în 11 lucrări ştiinţifice.
Domeniul de studiu: Științe ale comunicării.
Scopul lucrării constă în definirea conceptului de campanie mediatică în contextul jurnalistic contemporan prin proiectarea profilului identitar și a cadrului-tip de organizare a acesteia și în elucidarea formelor de expresie, a semanticii discursurilor și a condițiilor de manifestare a campaniilor mediatice în mass-media din Republica Moldova. Obiectivele lucrării: cercetarea rolurilor, funcțiilor și obiectivelor campaniilor mediatice; caracterizarea elementelor de identitate, a tipologiei și a subiectelor de reflectare a acestora; analizarea modelelor de organizare și a condițiilor de manifestare a lor în presa națională; definirea formelor de manifestare și tipurilor de discursuri ale campaniilor mediatice autohtone.
Noutatea și originalitatea ştiinţifică: descrierea elementelor de identitate și a multiplelor modele ale CM, propunerea unui cadru-tip de organizare a acțiunii sociale prin etapizarea procesului și identificarea practicilor operaționale utilizate de actorii mediatici autohtoni.
Rezultatele noi pentru știință: conceptualizarea campaniilor mediatice ca (1) proces jurnalistic prin identificarea practicilor operaționale organizatorice și (2) produs jurnalistic prin elucidarea formelor de expresie și discursurilor mesajelor de promovare.
Semnificația teoretică: valoarea teoretică constă în determinarea specificului câmpului noțional al campaniei mediatice și etapizarea practicilor operaționale în teze fundamentate științific.
Valoarea aplicativă constă în posibilitatea utilizării conceptelor emise pentru elaborarea ghidurilor privind lansarea campaniilor media și pentru elaborarea manualelor de jurnalism.
Implementarea rezultatelor științifice: publicarea a 11 articole științifice la subiect; contribuții prin participări la conferințe naționale și internaționale.
În examinare [1] :
Arhiva tezelor: