|
StatutTeza a fost susţinută pe 23 decembrie 2021 în CSSşi aprobată de CNAA pe 28 aprilie 2022 Autoreferat![]() TezaCZU 796.412.2:796.011.3 (043.2)
|
Structura tezei: introducere, 3 capitole, concluzii generale și recomandări, bibliografie din 215 surse), 145 de pagini text de bază, 10 anexe, 51 de figuri, 41 de tabele. Rezultatele obținute sunt publicate în 8 lucrări științifice.
Scopul cercetării constă în elaborarea și argumentarea experimentală a eficienței folosirii softului „Data Volley” în pregătirea sportivă a voleibaliștilor seniori.
Obiectivele cercetării: 1. Analiza datelor bibliografice pe problema pregătirii voleibaliștilor seniori la etapa actuală. 2. Stabilirea nivelului pregătirii sportive a voleibaliștilor seniori pe plan național. 3. Elaborarea programului experimental de aplicare a softului „Data Volley” în pregătirea sportivă a voleibaliștilor seniori. 4. Argumentarea experimentală a eficienței aplicării softului „Data Volley” în pregătirea sportivă a voleibaliștilor seniori. Noutatea și originalitatea științifică a cercetării constă în elaborarea și fundamentarea teoretică și științifică a programului experimental de aplicare a softului „Data Volley” în pregătirea voleibaliștilor seniori, ce contribuie la optimizarea procesului de pregătire sportivă a acestora.
Problema științifică soluționată constă în determinarea fundamentelor teoretice și practice privind elaborarea și implementarea programului experimental de aplicare a softului „Data Volley” în procesul pregătirii sportive a voleibaliștilor seniori. Implementarea programului experimental propus, contribuie la reducerea esențială a timpului analizei acțiunilor de joc, la sporirea obiectivității datelor înregistrate, ajută la luarea deciziilor rapide și eficiente în conducerea jocurilor oficiale și amicale, precum și în cadrul antrenamentelor sportive.
Semnificația teoretică este reprezentată de faptul că a fost elaborat un nou concept de pregătire sportivă a voleibaliștilor seniori prin aplicarea softului „Data Volley” în procesul de instruire. Eficiența aplicării softului dat se exprimă prin faptul că acesta permite înregistrarea rapidă a acțiunilor de joc, care pot fi analizate și corectate din punct de vedere tehnic și tactic pe fiecare post de joc în parte, cât și la nivelul întregii echipe.
Valoarea aplicativă a lucrării denotă posibilitatea de punere în practică a metodologiei de înregistrare a acțiunilor jucătorilor în funcție de postul de joc al acestora. Aceasta permite intervenția cu soluții optime în organizarea și defășurarea jocului. Programul experimental propus poate fi aplicat în calitate de ghid metodologic pentru antrenorii de volei, de la anumite categorii de vârstă, precum și în procesul de pregătire profesională a studenților din instituțiile de învățământ superior de educație fizică și sport pentru specialitatea „Volei”.
Implementarea rezultatelor științifice. Rezultatele cercetării au fost implementate în procesul de antrenament precum si în cadrul jocurilor oficiale al echipelor participante în Campionatul Național de Volei seniori Divizia A1.
În examinare [11] :
Arhiva tezelor: