|
StatutTeza a fost susţinută pe 11 februarie 2022 în CSSşi aprobată de CNAA pe 28 aprilie 2022 Autoreferat![]() ![]() TezaCZU 657.63:334.73(478)(043)
|
Structura tezei: adnotare, Introducere, trei capitole, Concluzii generale și recomandări, Bibliografie din 167 de titluri, 33 de anexe, 142 de pagini text de bază, 22 de figuri și 30 de tabele. Rezultatele obținute sunt publicate în 17 lucrări științifice.
Domeniul de studiu: audit.
Scopul și obiectivele cercetării constau în examinarea complexă a aspectelor teoretice și aplicative ale auditului intern în vederea identificării problemelor existente și fundamentării direcțiilor prioritare de perfecționare a tehnicilor de audit în entităţile economice din sectorul corporativ al Republicii Moldova, în conformitate cu cerințele internaționale.
Noutatea și originalitatea științifică rezidă în aprofundarea și dezvoltarea teoretică a noțiunii de audit intern; fundamentarea unei metode de evaluare a calității auditului intern; elaborarea setului echilibrat de indicatori pentru evaluarea eficacității auditului intern și a instrumentelor corespunzătoare de evaluare; elucidarea și soluționarea problemelor aferente evaluării controlului intern, managementului riscurilor și a guvernării corporative.
Rezultatele obținute care contribuie la soluținarea unei probleme științifice constau în identificarea direcțiilor prioritare de perfecționare a tehnicilor de audit intern în calitate de element esențial în asistența managementului entității moderne din sectorul corporativ al RM în conformitate cu tendințele de dezvoltare ale acestuia pe plan internațional și cu bunele practici ale altor țări. Soluţionarea acestei probleme în cercetare a demonstrat avantajele recomandărilor formulate ce țin de implementarea unor noi tehnici de audit intern în evaluarea managementului riscurilor, guvernanței corporative și controlului intern în cadrul entității din sectorul nominalizat.
Semnificația teoretică și valoarea aplicativă a lucrării rezidă în impactul recomandărilor teoretice și practice aferente perfecționării tehnicilor de audit intern, care vor contribui la dezvoltarea auditului intern în sectorul corporativ din Republica Moldova.
Implementarea rezultatelor științifice: recomandările elaborate în teză sunt acceptate pentru implementare în entitățile economice cercetate și pot fi utilizate în procesul didactic al instituțiilor de învățământ cu profil economic.
În examinare [1] :
Arhiva tezelor: