|
StatutTeza a fost susţinută pe 12 ianuarie 2023 în CSS şi se află în examinare la CNAAAutoreferat![]() ![]() TezaCZU 796.012.11:796.322-053.8(043)
|
Structura tezei: Introducere, 3 capitole, concluzii, bibliografie 219 surse, 9 anexe, 135 pagini text de bază, 36 figuri, 11 tabele. Rezultatele obținute sunt publicate în 8 lucrări științifice.
Scopul cercetării este de a identifica unele aspecte ale pregătirii fizice specifice jocului de handbal în perioada actuală, cu accent pe dezvoltarea aptitudinii motrice forţa şi de stabilire a fundamentelor teoretico-metodologice privind dezvoltarea capacității de forţă în jocul de handbal de performanţă la nivel de seniori.
Obiectivele cercetării:
1. Analiza concepțiilor teoretico-metodologice și științifice ale jocului de handbal la nivel de seniori.
2. Aprecierea nivelului de dezvoltare a capacității de forţă și influența ei asupra performanţei în jocul de handbal.
3. Elaborarea modelului experimental de dezvoltare a capacităţii de forţă în jocul de handbal.
4. Argumentarea experimentală a eficienței dezvoltării capacității de forţă la nivel de seniori în jocul de handbal de performanţă.
Noutatea și originalitatea cercetării constă în optimizarea procesului de pregătire fizică luând în considerare nivelul actual de dezvoltare a capacității de forţă la nivel de seniori în jocul de handbal de performanţă.
Am elaborat o reţea de mijloace sistematizate, care a demonstrat practic importanța dezvoltării acestei capacități de forţă și influența ei asupra performanţei în jocul de handbal. De asemenea, mi-am propus includerea mijloacelor de dezvoltare a capacității de forţă specifice jocului de handbal în sistemul de pregătire anual, forţa având o importanță majoră pentru această ramură sportivă.
Problema științifică de importanță majoră soluționată în cercetare constă în optimizarea sistemului de dezvoltare a capacității de forţă prin implementarea unui program sistematizat şi etapizat de dezvoltare a capacității de forţă specifice pentru handbal, care va conduce la o îmbunătăţire a prerformanţei sportive în jocul de handbal la nivel de seniori.
Semnificația teoreticăa studiului constă în elaborarea și implementarea unui program pentru dezvoltarea capacității de forţă, care vizează îmbunătăţirea prerformanţei sportive a jocului de handbal la nivelul seniorilor.
Valoarea aplicativă a lucrării constă în faptul că rezultatele obținute în cercetare pot fi folosite în calitate de repere metodice de către preparatorii fizici şi antrenorii din handbalul de performanţă în cadrul cluburilor sportive.
În examinare [10] :
Arhiva tezelor: