Comisia de atestare
Comisia de acreditare
Comisiile de experţi
Dispoziţii, instrucţiuni
Acte normative
Nomenclator
Instituţii
Consilii
Seminare
Teze
Conducători de doctorat
Deţinători de grad
Doctoranzi
Postdoctoranzi
CNAA logo

 română | русский | english


versiune pentru tipar

DECERNAREA PREMIILOR „CRISTALUL CALITĂŢII - 2020” ÎN DOMENIUL CERCETĂRII


3 iunie 2020

Pe data de 27 mai 2020, la Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC) s-a desfășurat ceremonia de decernare a premiilor „Cristalul Calității” în domeniul cercetării.

În cadrul evenimentului, în semn de recunoștință și apreciere, au fost decernate șapte premii „Cristalul Calității” experților din cadrul Comisiilor de experți în domeniul atestării ale ANACEC, care s-au remarcat prin corectitudine, responsabilitate și profesionalism. Lista o puteți accesa AICI.

Premiile „Cristalul Calității”, precum și diplome de laureat, au fost înmânate și celor 12 câștigători ai Concursului National „Teza de doctorat de excelență a anului 2019”, care a ajuns la cea de-a 10 ediție. În ediția din acest an, au fost înaintate la concurs, de către comisiile de experţi în domeniul atestării, 21 de teze, inclusiv 5 teze de doctor habilitat și 16 de teze de doctor. Comitetul de concurs, format din reprezentanți ai tuturor domeniilor majore ale știinţei, după evaluări și dezbateri, a stabilit cele 12 teze de doctorat de excelență ale anului 2019. Pe parcursul desfășurării competiţiei respective s-a urmărit stimularea obţineri rezultatelor știinţifice recunoscute la nivel internaţional, susţinerea și dezvoltarea creativităţii știinţifice a cercetătorilor, promovarea tezelor de doctorat actuale, inovative și utile pentru societate.

În conformitate cu Regulamentul de desfășurare a competiției au fost desemnate 3 teze de doctor habilitat de excelenţă și 9 teze de doctorat de excelenţă (ultimele de gradul I, II și III) în trei domenii: știinţe ale naturii și vieţii; știinţe reale și tehnice; știinţe socioumane. Conducătorilor și consultanţilor ştiinţifici ai tezelor laureaţilor le-au fost decernate diplome de merit.

Dintre laureații concursului, 6 reprezintă instituțiile de învățământ superior și 6 reprezintă institutele de cercetare. Lista integrală a laureaților concursului o puteți accesa AICI