|
StatutTeza a fost susţinută pe 25 noiembrie 2011 în CSSşi aprobată de CNAA pe 16 februarie 2012 Autoreferat![]() |
Structura tezei: introducere, trei capitole, concluzii generale şi recomandări, bibliografie din 184 de titluri, 9 anexe, 118 pagini de text de bază, inclusiv 25 tabele, 14 figuri şi 4 formule. Tezele de bază ale lucrării au fost publicate în 10 lucrări ştiinţifice cu un volum de 3,6 coli de autor.
Domeniu de studiu: economie, marketing.
Scopul şi obiectivele cercetării. Scopul tezei constă în fundamentarea ştiinţifică a bazei conceptuale ale marketingului rural şi aprecierea atractivităţii investiţionale a localităţilor rurale. Scopul propus impune soluţionarea următoarelor obiective: Studierea aspectelor conceptuale asupra spaţiului rural şi atractivităţii investiţionale prin prisma marketingului; Identificarea avantajelor aplicării Internet Marketingului şi a procesului de benchmarking ca posibilitate de promovare şi de atragere a investiţiilor în localităţile rurale din Republica Moldova; Elaborarea metodologiei de apreciere a atractivităţii investiţionale a localităţilor rurale; Înaintarea unui demers metodologic în vederea elaborării unui plan de marketing investiţional ca parte componentă a strategiei investiţionale a localităţii rurale.
Noutatea ştiinţifică a lucrării. Concretizarea conceptului de marketing rural, elaborarea metodologiei de apreciere a atractivităţii investiţionale a localităţilor, transpunerea activităţii de benchmarking la dimensiunea rurală; relevarea particularităţilor elementelor mixului de marketing rural.
Problema ştiinţifică actuală de importantă majoră, soluţionată în cadrul lucrării. A fost elaborat mecanismul de apreciere a atractivităţii investiţionale a localităţilor rurale.
Valoarea aplicativă a cercetărilor. Materialele tezei pot fi utilizate în activitatea Administraţiei Publice Locale, precum şi la elaborarea programelor analitice pentru activitatea didactică din instituţiile de învăţământ superior cu profil economic.
Implementarea rezultatelor ştiinţifice. Rezultatele cercetării au fost prezentate şi discutate în cadrul conferinţelor ştiinţifice şi simpozioane, precum şi publicate în reviste ştiinţifice de profil. Unele recomandări, elaborate în teză, au fost acceptate spre implementare în activitatea primăriilor localităţilor rurale.
CONCLUZII GENERALE ŞI RECOMANDĂRI