Comisia de atestare
Comisia de acreditare
Comisiile de experţi
Dispoziţii, instrucţiuni
Acte normative
Nomenclator
Instituţii
Consilii
Seminare
Teze
Conducători de doctorat
Deţinători de grad
Doctoranzi
Postdoctoranzi
CNAA logo

 română | русский | english

CNAA / Teze / 2005 / martie /

Contabilitatea consumurilor şi calcularea costului produselor plantaţiilor pomicole


Autor: Igor Balan
Gradul:doctor în economie
Specialitatea: 08.00.12 - Contabilitate; audit; analiză economică
Anul:2005
Conducător ştiinţific: Alexandru Frecăuţeanu
doctor habilitat, profesor universitar, Universitatea Agrară de Stat din Moldova
Instituţia:
CSS:

Statut

Teza a fost susţinută pe 11 martie 2005 în CSS
şi aprobată de CNAA pe 23 iunie 2005

Autoreferat

Adobe PDF document0.18 Mb / în română

Teza

CZU 631.162:657.47:634.1(478)

Adobe PDF document 0.67 Mb / în română
106 pagini


Cuvinte Cheie

contabilitate, cont, consumuri, cost, calculaţie, valoare, plantaţii perene, produse pomicole, fructe, active biologice suplimentare, uzura mijloacelor fixe, calitate, îngrăşăminte

Cuprins


CAPITOLUL 1. Conţinutul economic al consumurilor, bazele contabilităţii acestora şi particularităţile pomiculturii ca subramură fitotehnică
  • 1.1. Conţinutul economic şi clasificarea consumurilor de producţie în pomicultură
  • 1.2. Evaluarea bazei legislative şi normative a contabilităţii consumurilor şi calculării costului produselor
  • 1.3. Particularităţile tehnologice în pomicultură şi influenţa acestora asupra contabilităţii consumurilor

CAPITOLUL II. Contabilitatea consumurilor în pomicultură şi perfecţionarea acesteia
  • 2.1. Evidenţa primară în subramură şi perfecţionarea acesteia
  • 2.2. Perfecţionarea contabilităţii consumurilor aferente fertilizării şi culturilor intercalate
  • 2.3. Contabilitatea uzurii plantaţiilor pomicole pe rod şi perfecţionarea acesteia

CAPITOLUL III. Calcularea costului fructelor şi perfecţionarea acesteia
  • 3.1. Starea actuală şi perfecţionarea calculării costului produselor pomicole
  • 3.2. Modul de aplicare a metodei „direct-costing” de calculare a costului produselor pomicole