Influenţa rotaţiei (asolamentului, culturii permanente) şi fertilizanţilor asupra fertilităţii solului şi productivităţii grâului de toamnă şi sfeclei pentru zahăr
Asolament, cultura permanentă, fertilizare, activitatea biologică a solului, biomasa microbiană, potenţial enzimatic, celulozolitic, fitotoxic al extrasului de sol, nivelul activităţii biologice, etc.
Cuprins
CAPITOLUL I. Sinteza bibliografică
1. 1. Materia organică – indicator integral al fertilităţii solului.
1. 2. Influenţa asolamentului, culturii permanente şi a fertilizanţilor asupra fertilităţii solului
1. 3. Influenţa asolamentului, culturii permanente şi a fertilizanţilor asupra activităţii biologice a solului
1.3.1. Biomasa microbiană totală şi eucariotă.
1.3.2. Respiraţia solului-indicator integral al activităţii biologice a solului
1.3.3. Potenţialul celulozolitic al solului
1.3.4.Aminoacizii ca indicatori ai fertilităţii solului
1.3.5. Potenţialul enzimatic ca criteriu al funcţionalităţii solului
1.3.6. Potenţialul fitotoxic al extrasului de sol
1.3.7. Râmele - indicator biologic al fertilităţii solului
1.3.8. Nivelul activităţii biologice a solului
1. 4. Influenţa asolamentului, culturii permanente şi a fertilizanţilor asupra productivităţii grâului de toamnă şi sfeclei pentru zahăr
CAPITOLUL II. Obiectul, condiţiile şi metodele de studiu
2. 1. Caracteristica pedoclimaterică a condiţiilor de efectuare a cercetărilor
2. 2. Obiectul şi metodele de cercetare.
Capitolul III. Rezultatele cercetărilor
3. 1. Materia organică a solului şi fertilitatea cernoziomului tipic
3. 2. Biomasa microbiană
3. 3. Biomasa eucariotă
3. 4. Producerea dioxidului de carbon
3. 5. Potenţialul celulozolitic
3. 6. Potenţialul aminoacidic al solului
3. 7. Potenţialul enzimatic al solului
3. 8. Potenţialul fitotoxic al solului
3. 9. Râmele – indicator biologic al fertilităţii solului
3. 10. Nivelul activităţii biologice a solului
3. 11. Indicatorii agrochimici ai fertilităţii solului
CAPITOLUL IV. Productivitatea grâului de toamnă şi a sfeclei pentru zahăr Capitolul V. Eficacitatea economică a cultivării grâului de toamnă şi sfeclei pentru zahăr în asolament şi cultura permanentă