|
StatutTeza a fost susţinută pe 23 iunie 2010 în CSSşi aprobată de CNAA pe 6 octombrie 2010 Autoreferat![]() |
Teza cuprinde introducerea, trei capitole, concluzii şi recomandări, bibliografia din 218 titluri, 34 anexe şi este perfectată pe 146 pagini, inclusiv 50 figuri şi 18 tabele. Rezultatele obţinute sunt publicate în 14 lucrări ştiinţifice, inclusiv 3 cărţi, 1 suport de curs.
Domeniul de studiu: sectorul de microfinanţare din Republica Moldova, şi fundamentarea direcţiilor de bază privind implementarea mecanismelor financiare în evaluarea riscurilor şi performanţelor financiare în organizaţiile de microfinanţare din Republica Moldova. Scopul şi obiectivele lucrării: Aprecierea tendinţelor de dezvoltare a sectorului de microfinanţare din Republicii Moldova, fundamentarea direcţiilor de bază privind implementării mecanismelor financiare de gestionare a activelor şi pasivelor, a riscurilor financiare, de evaluare a performantelor financiare a activităţii de microfinanţare şi elaborarea propunerilor relevante privind perfecţionarea acestora în perspectiva dezvoltării continuă a sistemului de microfinanţare din Republica Moldova.
Metodologia cercetării ştiinţifice se bazează pe metodele de modelare economicomatematică, sinteza, analiza economică, metoda comparaţiilor economice, grafică, deducţia. Noutatea şi originalitatea ştiinţifică a rezultatelor obţinute constă în: dezvoltarea mecanismelor financiare de gestionare a activelor şi pasivelor şi riscurilor financiare; elaborarea algoritmului de evaluare pierderilor aferente riscului de creditare, sinteza experienţei internaţionale şi dezvoltarea mecanismului financiar de evaluare a performanţelor financiare a activităţii instituţiilor de microfinanţare.
Semnificaţia teoretică este constituită din concepţiile şi lucrările ştiinţifice consacrate: aspectelor teoretice şi practice ale managementului activelor şi pasivelor,mecanismelor financiare de gestionare a riscurilor financiar-valutare, tehnicilor de evaluare a riscurilor.
Valoarea aplicativă a lucrării rezidă în: aplicarea în practică a recomandărilor privind implementarea mecanismului financiar de acoperire a riscurilor financiar-valutare, argumentarea necesităţii şi importanţei implementării mecanismului financiar de evaluare a riscurilor şi performanţelor financiare în organizaţiile de microfinanţare din Republica Moldova.
Implementarea rezultatelor ştiinţifice: recomandările elaborate în teză, au fost
acceptate şi implementate în activitatea ÎM OMF Microinvest SRL din Republica Moldova.
În examinare [1] :
Arhiva tezelor: