|
StatutTeza a fost susţinută pe 2 iulie 2010 în CSSşi aprobată de CNAA pe 6 octombrie 2010 Autoreferat![]() |
Din punct de vedere structural, teza este formată din introducere, trei capitole, concluzii, bibliografia din 331 de denumiri si 7 anexe cu tabele, cuprinzînd 153 pagini. Rezultatele obţinute sunt publicate în 8 lucrări stiinţifice.
Domeniul de studiu al prezentei lucrări este analiza în esenţă a regimului juridic al companiilor multinaţionale.
Scopul si obiectivele tezei este valorificarea cunostinţelor existente despre activitatea companiilor multinaţionale, sintetizarea si actualizarea acestora, precum si alcătuirea unui studiu cuprinzător care să elucideze cele mai importante domenii de cercetare în această privinţă. Prezenta lucrare abordează în mod novator si pune în discuţie problematica companiilor multinaţionale, analizînd modalităţile de constituire, formele juridice, operaţiunile, relaţiile cu statele în care sunt localizate si codurile de conduită ale acestora. Se acordă atenţie formelor comerciale supranaţionale existente în cadrul Uniunii Europene, precum si implicaţiilor reglementării companiilor multinaţionale pentru Republica Moldova.
Noutatea si originalitatea stiinţifică a tezei constau în formularea de recomandări si propuneri de ordin teoretic si practic si înaintarea propunerilor de lege ferenda, care rezultă din investigaţiile realizate, ce ar contribui la perfectarea legislaţiei în vigoare si ar racorda-o la prevederile internaţionale existente în acest domeniu.
Semnificaţia teoretică si practică a tezei. Tezele lucrării pot fi calificate drept deosebit de importante pentru doctrina dreptului comerţului internaţional, pentru că exprimă o sinteză a conceptelor de bază referitoare la companiile multinaţionale.
Implementarea rezultatelor stiinţifice. Lucrarea poate servi drept îndrumar sau punct de
reper pentru studenţii instituţiilor superioare de învăţămînt si cercetătorii avansaţi, precum si pentru
profesorii specializaţi în domeniul dreptului comerţului internaţional, al dreptului internaţional
privat si al relaţiilor economice internaţionale.
În examinare [2] :
Arhiva tezelor: