|
StatutTeza a fost susţinută pe 26 iunie 2018 în CSSşi aprobată de CNAA pe 23 noiembrie 2018 Autoreferat![]() TezaCZU
|
Lucrarea este expusă pe 150 de pagini tehnoredactate conform cerințelor: Introducere, patru capitole, concluzii generale și recomandări, bibliografi e din 123 titluri), 82 pagini de text de bază, 71 de fi guri, 28 de tabele. Rezultatele cercetării au fost relatate în 16 lucrări științifice. Domeniul de studiu: stomatologie Scopul și obiectivele studiului: De a studia condițiile parodontale refl ectate clinic, biochimic și microbiologic la pacienții cu parodontită marginală cronică incipientă, pentru elaborarea unui protocol de ghidare în practica stomatologică generală. Evaluarea cunoștințelor și manoperelor practice a medicilor stomatologi generaliști din Republica Moldova în domeniul parodontologiei. Estimarea manifestărilor clinice, microbiologice și biochimice salivare la pacienții cu forma incipientă de parodontită marginală cronică. Aplicarea unor metode adiționale de tratament parodontal. Elaborarea unui protocol de ghidare în managementul parodontitei marginale cronice incipiente pentru practica stomatologică generală.
Noutatea și originalitatea științifi că: Elaborarea protocolului de diagnostic cu utilizarea testelor PCR și a testelor biochimice salivare pentru practica clinică.
Metodologia cercetării științifice: Studiul a inclus utilizarea testelor clinice, microbiologice prin tehnica PCR, testele biochimice salivare și administrarea probioticelor orale.
Problema științifi că soluționată în teză: Aplicarea testelor biochimice, microbiologice, utilizarea probioticelor - permit realizarea dignosticului timpuriu a parodontitei marginale cronice incipiente și prevenția avansării ei.
Valoarea aplicativă a studiului : Utilizarea testelor paraclinice – biochimice și microbiologice va permite medicilor stomatologi generaliști o mai bună identifi care a pacienților cu o predispunere la parodontopatii sau cu distrucție parodontală incipientă.
Implementarea rezultatelor științifi ce: Algoritmul de diagnostic elaborat a fost implementat în cadrul cabinetului stomatologic SRL Perfect Clasic Dent. A fost descris în procesul de instruire a la Catedra Stomatologie Terapeutică a IP USMF „Nicolae Testemițanu”.
În examinare [2] :
Arhiva tezelor: