|
StatutTeza a fost susţinută pe 6 noiembrie 2015 în CSSşi aprobată de CNAA pe 22 decembrie 2015 Autoreferat![]() ![]() TezaCZU 339.138:001. 895
|
Structura tezei: Lucrarea este scrisă în limba rusă, constă din introducere, trei capitole, concluzii şi recomandări, bibliografie din 161 de surse, 38 de desene, 3 tabele, 15 anexe. Lucrarea conţine 138 pagini de text de bază.
Numărul lucrărilor ştiinţifice:Rezultatele obţinute sunt reflectate în 15 lucrări ştiinţifice, în volum total de 6,59 coli de autor.
Specialitatea: Marketing şi logistică
Scopul cercetării constă în dezvoltarea unui cadru teoretic, elaborarea de recomandări metodologice şi practice, menite să îmbunătăţească marketingul în domeniul art-businessului, în special, pe piaţa operelor de artă din Republica Moldova, care pot fi apoi adaptate ulterior în unele ţări cu economia de piaţă emergentă.
Noutatea ştiinţifică şi originalitatea cercetării constă într-o analiză cuprinzătoare a pieţei art-buissnesului la nivel mondial şi naţional, a tendinţelor de schimbare a acesteia şi a direcţiilor de dezvoltare, identificarea politicilor inovaţionale de marketing în domeniul art-buissnesului.
A fost analizată evoluţia pieţei art-buissnesului şi tehnicile de marketing, care s-au folosit în timpul perioadei reformelor de piaţă; au fost identificate şi rezumate principalele tipuri de bariere, care stau în calea dezvoltării art-buissnesului; au fost propuse recomandări pentru depăţirea acestora, dezvoltarea continuă şi perfecţionarea pieţei art-busineassului şi implementarea marketingului inovaţional în această sferă. A fost propus un model inovaţional pentru dezvoltarea pieţei art-businessului în ţară. La momentul actual (a.2015) lucrarea este prima în sfera pieţei art-businessului în Republica Moldova. Autorul a utilizat surse noi de date – cercetări personale prin metoda intervievării participanţilor pe piaţa art-businessului din capitala ţării.
Semnificaţia teoretică şi aplicativă a lucrării: au fost dezvăluite problemele dezvoltării marketingului în sistemul art-businessului; sistematizate particularităţile, principalele direcţii şi tendinţe ale dezvoltării pieţei autohtone a art-businessului; propus un model inovaţional de perspectivă de dezvoltare a acesteia. Rezultatele obţinute vor duce la dezvoltarea direcţiei inovaţionale în promovarea produselor art-buissnesului, prin intermediul implementării recomandărilor propuse în vederea promovării operelor de artă pe pieţele interne şi externe.
Implementarea rezultatelor ştiinţifice ale cercetării date este confirmată prin certificate de implementare, eliberate de AGEPI, Institutul Naţional de Cercetări Economice ASM, ONG "CREDO", precum şi prin expoziţii personale şi colective, în care s-au utilizat metode inovaţionale pentru promovarea operelor de artă la expoziţii de artă în străinătate.
1.МАРКЕТИНГ В АРТ-БИЗНЕСЕ В УСЛОВИЯХ ГЛОБАЛИЗАЦИИ
2. МИРОВОЙ РЫНОК ПРОИЗВЕДЕНИЙ ИСКУССТВА: СОСТОЯНИЕ И ПЕРСПЕКТИВЫ ЕГО РАЗВИТИЯ
3.ВОЗМОЖНОСТИ И ОСНОВНЫЕ НАПРАВЛЕНИЯ
ИСПОЛЬЗОВАНИЯ ИНСТРУМЕНТОВ ИННОВАЦИОННОГО МАРКЕТИНГА НА РЫНКЕ ПРОИЗВЕДЕНИЙ ИСКУССТВА РЕСПУБЛИКИ МОЛДОВА