|
StatutTeza a fost susţinută pe 26 iunie 2020 în CSSşi aprobată de CNAA pe 30 octombrie 2020 Autoreferat![]() ![]() ![]() TezaCZU 347.440.64(043.3)
|
Structura tezei constă în: adnotări (în trei limbi), listă de abrevieri, introducere, 3 capitole, concluzii generale și recomandări, bibliografie din 262 de titluri și 9 anexe, 140 pagini text de bază, declarație de responsabilitate, CV-ul autorului.. Rezultatele obținute au fost publicate în 24 lucrări științifice.
Scopul cercetării este prezentat sub forma unei analize și studii aprofundate și cuprinzătoare a anumitor tipuri de contracte nenumite care au apărut în baza principiului libertății contractuale.
Obiectivele cercetării: sintetizarea muncii științifice în domeniul contractelor nenumite; analizarea principiului libertății contractuale ca factor care contribuie la apariția de contracte nenumite; investigarea reglementării legale a contractelor nenumite; efectuarea raportului dintre contractele nenumite cu contractele mixte și complexe; investigarea și analizarea juridică comparativă a reglementării legale a contractelor nenumite în Republica Moldova cu contractele din alte țări; elaborarea de concluzii, propuneri, recomandări pentru îmbunătățirea legislației Republicii Moldova, pentru a elimina lacunele în reglementarea anumitor tipuri de contracte nenumite, care sunt frecvent utilizate în practică.
Noutatea și originalitatea științifică: constă în efectuarea unei analize amănunțite și aprofundate a specificului conceptelor de origine, reglementând tipurile individuale, indepen-dente de contracte nenumite, atât din punct de vedere științific, cât și din punct de vedere practic.
Rezultatul obținutul care contribuie la soluționarea unei probleme științifice importante: constă în dezvoltarea unor caracteristici distinctive ale contractelor nenumite din alte tipuri de contracte civile, cu stabilirea ulterioară a reglementării lor legale, în vederea aplicării lor practice adecvate în diverse situații juridice.
Semnificația teoretică: prevede necesitatea și importanța investigarea contractelor nenumite. Rezultatele obținute în cursul cercetării științifice vor servi ca studiu pentru următoarele cercetării al specialiștilor din acest domeniu.
Valoarea aplicativă a lucrării: rezidă în aplicabilitatea practică a studiului prezentat, precum și în propunerile și recomandările pentru modernizarea cadrului legislativ.
Implementarea rezultatelor științifice: rezultatele prezentei lucrări au fost prezentate și susținute în cadrul conferințelor, publicate în articole științifice. De asemenea, pot fi ȋnaintate sub formă de recomandări pentru îmbunătățirea legislației civile a Republicii Moldova și servi ca suport de bază la disciplina universitară Dreptul civil.
În examinare [2] :
Arhiva tezelor: