|
StatutTeza a fost susţinută pe 31 ianuarie 2007 în CSSşi aprobată de CNAA pe 19 aprilie 2007 Autoreferat![]() TezaCZU 658.012.4:339.138:334.722.8(498)(043.2)=135.11.94
|
Teza tratează problematica complexă a managementului marketingului. Scopul principal îl constituie dezvoltarea teoretică a metodologiei organizării şi conducerii activităţii de marketing servicii şi argumentarea propunerilor pentru perfecţionarea actualului model managerial. Obiectul investigaţiilor îl constituie managementul marketingului serviciilor comerciale acordate de producatorii autohtoni şi sistemul managerial de marketing a intreprinderilor prestatoare de servicii în domeniul comercializării, exploatării şi intreţinerii autoturismelor din România.
În teză sunt studiate aspectele teoretice şi metodologice a sistemului naţional de management a marketingului serviciilor, dezvoltarea şi perfecţionarea lui. În cadrul investigaţiilor sunt analizate importanţa serviciilor şi locul acestora în economia naţională şi indeosebi a serviciilor prestate de intreprinderile producătoare de autoturisme.
S-a efectuat diagnosticul activităţii manageriale de marketing a serviciilor comerciale acordate de S.C. IATSA S.A. (Reprezentanţa Dacia − Renault Constanţa), s-a analizat eficienţa managerială de marketing a intreprinderii prestatoare de servicii comerciale – S.C. IATS.A. (reprezentanta Dacia-Renault ), sunt caracterizate politicile şi strategiile manageriale de marketing de la aceasta întreprindere.
S-au prezentat căile de perfecţionare a sistemului managerial de marketing servici în firma I.A.T.S.A. Constanţa (Reprezentanţa Dacia – Renault), fiind analizate metodele de perfectionare a sistemului respectiv şi direcţiile de imbunătaţire a acestora. Pentru a cunoaşte atitudinile subiecţilor faţă de serviciile oferite de IATSA au fost analizate, studiate şi extrapolarizate opiniile izolate şi frecvente, s-a utilizat un chestionar elaborat de autor. Punctele de plecare au fost considerate obiectivele cercetării şi tot aceste obiective au constituit un criteriu de care s-a ţinut cont în momentul aranjării întrebărilor şi testarea ipotezelor.
Rezultatele cercetării constituie informaţii a căror procesare permite managerilor elaborarea măsurilor de creştere a eficienţei utilizării factorilor de producţie avuţi la îndemână pentru a obţine performanţe economice superioare.
În examinare [5] :
Arhiva tezelor: