|
StatutTeza a fost susţinută pe 10 septembrie 2010 în CSSşi aprobată de CNAA pe 23 decembrie 2010 Autoreferat![]() |
Structura tezei: introducere, trei capitole, concluzii si recomandari, bibliografie din 187 numiri, 10 anexe, 111 pagini de text de baza, 25 figuri, 15 tabele. Rezultatele obtinute sunt publicate în 9 lucrari.
Domeniul de studiu: În lucrare sunt examinate abordarile teoretico-stiintifice ale conceptiei de management operational, se descriu obiectivele, sarcinile si principiile acestuia, prezentate caracteristica valorii adaugate ca indicator de performanta pentru evaluarea managementului operational, precum si metodele si tehnicile moderne ale managementului operational. De asemenea, sunt analizate tendintele si particularitatile de dezvoltare ale industriei de confectii moldovenesti, evaluate lantul valoric si valoarea adaugata, precum si situatia privind managementul operational în industria de confectii.
Obiectivele tezei. Obiectivele cercetarii constau în analiza tendintelor si particularitatilor industriei de confectii din Republica Moldova la etapa actuala si propunerea masurilor de perfectionare a managementului operational atât pe termen scurt, cât si pe termen lung, care vor contribui la sporirea valorii adaugate în sector.
Noutatea si originalitatea stiintifica. În teza sunt prezentate masuri de perfectionare a managementului operational, destinate întreprinderilor de confectii din Moldova, pe o perioada scurta si propuse modele de sporire a valorii adaugate în fabricile de confectii în baza unor fome de cooperare avansate pe o perioada îndelungata. Pentru dezvoltarea durabila a întreprinderilor din ramura, sunt recomandate tehnici si metode performante ale managementului operational, si anume Kaizen si SMED. În lucrare este elaborata o metodologie de masurare si de monitorizare a performantelor managementul operational, a carei aplicare va contribui la ridicarea eficientei economice a fabricilor de confectii.
Semnificatia teoretica. Abordarile teoretice formeaza elemente de metodologie pentru investigatiile stiintifice viitoare. Totodata, teza poate fi propusa ca sursa bibliografica în procesul didactic din institutiile de învatamânt economic superior.
Valoarea aplicativa a lucrarii. Recomandarile practice, prezentate în teza, pot fi aplicate
de fabricile de confectii si vor contribui la asigurarea functionarii normale a acestei ramuri în
Republica Moldova si cresterea valorii adaugate.
În examinare [5] :
Arhiva tezelor: