|
StatutTeza a fost susţinută pe 23 iunie 2018 în CSSşi aprobată de CNAA pe 23 noiembrie 2018 Autoreferat![]() TezaCZU 37.016:004 (043.3)
|
Structura tezei: introducere, trei capitole, concluzii generale și recomandări, bibliografie din 185 titluri, 6 anexe, 143 pagini de text de bază, 18 figuri, 69 tabele. Rezultatele obținute sunt publicate în 11 lucrări științifice.
Domeniul de studii: Științe pedagogice. Didactica informaticii.
Scopul cercetării: constă în elaborarea metodologiei de dezvoltare a competențelor profesionale inițiale la informatică prin corelarea optimă a cursurilor de matematică și informatică.
Obiectivele cercetării:
(1) Fundamentarea științifică și metodologică a procesului de corelare a disciplinelor de informatică și matematică la formarea viitorilor informaticieni;
(2) Elaborarea modelului pedagogic integrat de formare și dezvoltare a competențelor profesionale inițiale la informatică în baza corelării optime a disciplinelor de matematică și informatică;
(3) Identificarea reperelor metodologice de utilizare a modelului elaborat în studierea discplinei universitare „Grafica asistată de calculator”
(4). Validarea experimentală a eficienței modelului și metodologiei elaborate.
Noutatea și originalitatea științifică a lucrării: a fost elaborat un model de dezvoltare a competențelor profesionale inițiale la informatică în baza corelării optime a conținuturilor de matematică și informatică, prin intermediul disciplinei universitare „Grafica asistată de calculator”, al cărui curriculum a fost modernizat în vederea realizării scopului cercetării.
Problema științifică importantă soluționată: rezidă în fundamentarea teoretică şi metodologică a procesului de eficientizare a dezvoltării competențelor profesionale inițiale la informatică în baza corelării optime a conținuturilor de matematică și informatică.
Semnificația teoretică a lucrării: constă în studierea impactului produs de legăturile interdisciplinare asupra procesului de formare și dezvoltare a competențelor profesionale inițiale la informatică a viitorilor informaticieni.
Valoarea aplicativă a lucrării: rezultă din metodologia elaborată și posibilitatea implementării ei în practica educațională universitară de dezvoltare a competențelor profesionale inițiale la informatică în baza corelării optime a conținuturilor de matematică și informatică.
Implementarea rezultatelor științifice: metodologia elaborată este utilizată în predarea cursului „Grafica asistată de calculator”.
În examinare [1] :
Arhiva tezelor: