|
StatutTeza a fost susţinută pe 15 decembrie 2021 în CSSşi aprobată de CNAA pe 1 martie 2022 Autoreferat![]() ![]() ![]() TezaCZU 785.73:781.68 (043.3)785.73.036 (478)
|
Teza cuprinde:introducere, două capitole, concluzii generale și recomandări, bibliografie ce include 97 de titluri, 3 anexe, 127 de pagini de anexe; 95 de pagini ale textului de bază, 70 exemple notate, 8 tabele. Rezulatele obținute sunt publicate în 10 lucrări științifice.
Domeniul de studiu: istoria muzicii naționale de cameră, interpretare instrumentală. Scopul tezei: relevarea specificului partidei violoncelului în triourile de pian ale compozitorilor moldoveni la confluența secolelor XX-XXI.
Obiectivele cercetării: identificarea partiturilor disponibile ale autorilor moldoveni din această perioadă; analiza particularităților stilistice și de gen ale opusurilor alese; determinarea sarcinilor legate de tratarea partidei violoncelului, formularea recomandărilor interpretative din perspectiva muzicianului practician.
Noutatea și originalitatea științifică a tezei sunt legate de faptul, că demersul în cauză este o primă încercare de analiză interpretativă a partidei violoncelului în cele mai reprezentative triouri de pian compuse de compozitori din Moldova la confluența secolelor XX-XXI.
Valoarea aplicativă a lucrării: Rezultatele cercetării pot fi utilizate atât în practica artistică națională, cât și în activitatea pedagogică la diferite discipline predate la instituțiile de învățământ superior muzical (Istoria muzicii naționale, Istoria artei interpretative, Analiza formelor muzicale, Ansamblu cameral).
Aprobarea rezultatelor. Aprobarea practică a fost efectuată în cadrul a trei concerte realizate atât în sălile de concert ale Universității de Stat Inonu, Malatya, Turcia, cât și în Sala Mare a AMTAP, Republica Moldova.
Rezultatele cercetării teoretice au fost reflectate în 10
publicații, inclusiv 6 articole științifice și 4 rezumate ale comunicărilor prezentate la 4
conferințele științifice internaționale.
În examinare [2] :
Arhiva tezelor: