Comisia de atestare
Comisia de acreditare
Comisiile de experţi
Dispoziţii, instrucţiuni
Acte normative
Nomenclator
Instituţii
Consilii
Seminare
Teze
Conducători de doctorat
Deţinători de grad
Doctoranzi
Postdoctoranzi
CNAA logo

 română | русский | english


versiune pentru tipar

De Ziua Naţională a Culturii: Citim Eminescu


12 ianuarie 2018

Luni, 15 ianuarie 2018 în cadrul Zilei Naționale a Culturii și aniversării a 168-a de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, împreună cu Centrul Academic Internațional Eminescu, organizează cea de-a IV-a ediție a inițiativei comunitare de lectură publică a operei lui Mihai Eminescu cu genericul Citim Eminescu.

Pe parcursul zilei de 15 ianuarie, între orele 10.00-17.00, scriitori, artiști, personalități de vază, elevi, studenți, bibliotecari, cititori ai BM „B.P. Hasdeu” vor recita versurile din opera „geniului poeziei românești”.

Artiștii de la Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu” și elevi de la Centrul de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga” vor interpreta creații muzicale pe versurile lui Eminescu și despre Eminescu.

Începând cu ora 15.00 va avea loc conferința științifică Eminescu de după Eminescu, cu participarea: acad. Mihai Cimpoi; Vasile Bahnaru, director al Institutului de Filologie al AȘM; Nina Corcinschi, doctor în filologie; Miroslava Metleaeva, traducătoare; Dumitru Gabura, ziarist.

Evenimentul va avea loc la Centrul Academic Internațional Eminescu (bd. Dacia, 20).