Comisia de atestare
Comisia de acreditare
Comisiile de experţi
Dispoziţii, instrucţiuni
Acte normative
Nomenclator
Instituţii
Consilii
Seminare
Teze
Conducători de doctorat
Deţinători de grad
Doctoranzi
Postdoctoranzi
CNAA logo

 română | русский | english


versiune pentru tipar

De Ziua Internaţională a Fetelor şi Femeilor din domeniul ştiinţei. Ale noastre doamne apreciate în societate


13 februarie 2018

Lucia Bileţchi Fiind preocupaţi în prezent de reorganizarea Consiliului Naţional pentru Acreditare şi Atestare (CNAA), care urmează să fie absorbit de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, precum şi de procesarea diverselor dosare de atestare, ce continuă să vină la noi în lanţ, am şi uitat că există o astfel de sărbătoare, cum ar fi Ziua Internațională a Fetelor și Femeilor din domeniul Științei. Dar iată revista Un Women Moldova n-a uitat. Mai mult, i-a solicitat un interviu dnei membru corespondent, profesor cercetător Elena ZUBCOV, şef de laborator la Institutul de Zoologie al AŞM. În perioada 2005-2009, dna Elena Zubcov a activat şi la noi, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Naţional pentru Acreditare şi Atestare.

Cea de a doua doamnă, de care noi, cei de la CNAA, suntem mândri şi este vizată în acest material, se numeşte Lucia BILEŢCHI, actualmente consultant superior, dar funcţionar public din 2005, primul doctor în ştiinţe biologice pregătit de doamna Elena Zubcov (a. 1998). Şi, în continuare, colega noastră face cercetare în Laboratorul Hidrobiologie şi Ecotoxicologie, condus de îndrumătoarea ei în cadrul Institutului de Zoologie al AŞM. Este secretar ştiinţific al seminarului de profil la specialitatea Ihtiologie, Hidrobiologie. Rezultatele cercetărilor, realizate de Lucia Bileţchi, şi-au găsit reflecţie în circa 90 de publicaţii ştiinţifice. Experienţa ei de muncă pe parcursul a 25 de ani a dat dovada maturităţii în cele 4 proiecte internaţionale, realizate cu suportul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, Fondului de Cercetări Fundamentale din Rusia, CRDF/MRDA.

Dragile noastre colege, ne alăturăm la caldele felicitări cu prilejul Zilei Internaționale a Fetelor și Femeilor din domeniul Științei. Să ne fiţi în continuare sănătoase, frumoase, solicitate în cercetare, dar şi cu realizări pe potrivă!

Tatiana ROTARU
consultant CNAA

Alte detalii pe adresa revistei Un Women Moldova:
http://moldova.unwomen.org/ro/noutati-si-evenimente/noutati/2018/02/women-in-science-elena-zubcov