|
StatutTeza a fost susţinută pe 22 iunie 2010 în CSSşi aprobată de CNAA pe 5 iulie 2010 Autoreferat![]() |
Structura tezei este compusă din: adnotări, introducere, trei capitole, concluzii, bibliografie din 176 numiri, 7 anexe, 133 pagini text de bază (fără anexe), 26 de figuri, 23 tabele. Rezultatele obţinute sunt publicate în 7 lucrări ştiinţifice.
Domeniul de studiu - Teoria şi metodologia instruirii biologiei.
Scopul cercetării constă în elaborarea bazelor teoretice şi metodologice de eludare a însuşirii eronate de către liceeni a conceptelor biologice.
Obiectivele tezei urmăresc: stabilirea bazelor psiho-pedagogice ale însuşirii eronate a conceptelor biologice, fundamentarea teoretică, elaborarea şi experimentarea unei metodologii eficiente de identificare şi eludare a însuşirii eronate de către liceeni a conceptelor biologice.
Noutatea ştiinţifică a tezei rezidă din definirea conceptului eronat în raport cu însuşirea corectă a conceptelor, identificarea cauzelor şi clasificarea originilor însuşirii eronate a conceptelor biologice, descrierea unor metode de identificare şi eludare a conceptelor eronate de către liceeni, implementarea unei strategii de eludare a conceptelor biologice eronate deţinute de liceeni.
Originalitatea cercetării constă în elaborarea metodologiei de eludare a însuşirii eronate de către liceeni a conceptelor biologice.
Semnificaţia teoretică a lucrării constă în fundamentarea psihopedagogică a metodologiei de eludare a conceptelor biologice eronate, descrierea elementelor structurale şi procedurale ale acesteia.
Valoarea aplicativă a lucrării constă în modelul metodologic de eludare a conceptelor biologice eronate la clasele liceale şi în programele de formare profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar.
Implimentarea rezultatelor ştiinţifice a fost realizată prin aplicarea metodologiei elaborate în predarea disciplinei «Biologia» şi în programul de formare a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar Structura tezei este compusă din: adnotări, introducere, trei capitole, concluzii, bibliografie din 176 numiri, 7 anexe, 133 pagini text de bază (fără anexe), 26 de figuri, 23 tabele. Rezultatele obţinute sunt publicate în 7 lucrări ştiinţifice.
În examinare [1] :
Arhiva tezelor: