|
StatutTeza a fost susţinută pe 16 aprilie 2008 în CSSşi aprobată de CNAA pe 19 iunie 2008 Autoreferat![]() TezaCZU [658.012.4:640.43 + 640.43:658.012.4] (478) (043)
|
Scopul cercetării constă în analiza şi determinarea celor mai eficiente căi de dezvoltare şi perfecţionare a sistemului de management în restaurante. Se propune evidenţierea metodologiei organizării proceselor manageriale în serviciile de restauraţie pe plan internaţional, la standardele cărora urmează să se alinieze restauratorii Republicii Moldova.
Obiectivele cercetării s-au axat pe definirea şi analiza teoretică şi metodologică a noţiunii de management; evidenţierea specificului sistemului de management şi a componentelor acestuia în cadrul restaurantelor; evaluarea pieţei şi a potenţialului serviciilor de restauraţie din Republica Moldova; prezentarea şi argumentarea importanţei unor strategii manageriale moderne în restaurante.
Abordarea metodologică a temei studiate s-a bazat pe utilizarea următoarelor instrumente de cercetare: analiză statistică şi grafică, sinteză, inducţie şi deducţie, abstracţie ştiinţifică, analogie, corelare, comparaţie, sondaj sociologic.
Noutatea ştiinţifică a rezultatelor cercetării constă în definirea complexă a sistemului de management în industria de restauraţie, cu evidenţierea elementelor-cheie în practicarea unor politici manageriale contemporane. În cadrul tezei au fost elaborate şi argumentate concepte şi practici inovatoare, care pot servi ca soluţii pentru rezolvarea numeroaselor probleme din industria de restauraţie pe plan local. Lucrarea reliefează noţiuni şi tehnici pentru îmbunătăţirea competenţelor decizionale a celor care intenţionează să iniţieze o afacere în domeniul prestării serviciilor de restauraţie.
Concluziile şi recomandările investigaţiei efectuate pot fi utilizate pentru perfecţionarea strategiilor manageriale ale restaurantelor din Republica Moldova, în calitate de suport informaţional pentru armonizarea politicilor economice naţionale cu standardele internaţionale, pentru sporirea competenţelor decizionale ale viitorilor manageri ai restaurantelor, inclusiv prin utilizarea informaţiei prezentate în procesul de studii la specialităţile de profil.
În examinare [5] :
Arhiva tezelor: