Comisia de atestare
Comisia de acreditare
Comisiile de experţi
Dispoziţii, instrucţiuni
Acte normative
Nomenclator
Instituţii
Consilii
Seminare
Teze
Conducători de doctorat
Deţinători de grad
Doctoranzi
Postdoctoranzi
CNAA logo

 română | русский | english


versiune pentru tipar

A fost înmânată Diploma de Merit a CNAA academicianului Mitrofan Ciobanu


6 ianuarie 2012

Acad. Valeriu Canţer, preşedintele Consiliului Naţional pentru Acreditare şi Atestare al RM, a înmânat Diploma de Merit a instituţiei respective acad. Mitrofan Ciobanu, preşedintele Consiliului ştiinţific specializat al Universităţii de Stat din Tiraspol cu sediul la Chişinău, pe post şi de preşedinte al Consiliului de experţi în matematică al CNAA, în cadrul festivităţii de omagiere a savantului cu prilejul jubileului de 70 de ani şi a 50 de ani de activitate ştiinţifico-didactică şi organizatorică. În ultimii 20 de ani, fiind împuternicit de CNAA cu diferite obligaţiuni ce ţin de competenţa lui, savantul s-a manifestat ca expert de marcă şi îndrumător atent în pregătirea cadrelor ştiinţifice de înaltă calificare, prin urmare, în întreaga perioadă de când există instituţia publică respectivă (iniţial a fost Comisia Superioară de Atestare).

În cuvântul său de felicitare, preşedintele CNAA a menţionat că omagiatul pe drept cuvânt a devenit un simbol al matematicii autohtone, intrând în circuitul ştiinţific internaţional şi prin noua metodă de construcţie a selecţiilor, cu¬noscută azi ca „procedura de selecţie Ciobanu”. Alături de alţi vestiţi matematicieni din spaţiul românesc ca Grigore Moisil, Gheorghe Ţiţeica, Gheorghe Marinescu şi din Republica Moldova – Vladimir Andrunachievici, Valentin Belousov, Constantin Sibirschi, prin ceea ce au făcut predecesorii şi fac zi de zi contemporanii noştri confirmă spusele lui Moisil că Matematica va fi limba latină a viitorului, obligatorie pentru toţi oamenii de ştiinţă. Tocmai pentru că matematica permite accelerarea maximă a circulaţiei ideilor ştiinţifice.

Cu alte detalii de la şedinţa festivă, consacrată omagierii savantului Mitrofan Ciobanu, puteţi lua cunoştinţă din comunicatul difuzat de Serviciul de presă al Guvernului/ Comunicate de presă / Prim-ministrul Vlad FILAT a participat astăzi la şedinţa solemnă consacrată aniversării a 70-a de la naştere şi 50 de ani de activitate ştiinţifico-didactică şi organizatorică a Academicianului Mitrofan CIOBAN.

Tatiana Rotaru