|
StatutTeza a fost susţinută pe 30 septembrie 2008 în CSSşi aprobată de CNAA pe 22 ianuarie 2009 Autoreferat![]() TezaCZU 796.322: 796015.134
|
Lucrarea în cauză abordează problema optimizării pregătirii tehnice a handbaliştilor începători prin eşalonarea mijloacelor specifice.
Analiza literaturii de specialitate, precum şi propria experienţă au scos în evidenţă faptul că pregătirea tehnică este factorul determinant în pregătirea handbaliştilor începători – componentă care necesită o atenţie sporită în cadrul antrenamentului sportiv din etapa de iniţiere. În cadrul experimentului constatativ a fost demonstrat faptul că nivelul pregătirii tehnice a handbaliştilor de 10 - 11 ani din România în mare măsură nu corespunde cerinţelor înaintate de Federaţia Română de Handbal pentru această vârstă.
Astfel, în cercetările date a fost întreprinsă încercarea de a optimiza pregătirea tehnică a handbaliştilor începători prin eşalonarea mijloacelor specifice jocului de handbal. Planificând procesul de pregătire a handbaliştilor de 10 - 11 ani pe un macrociclu anual de antrenament prin eşalonarea mijloacelor specifice jocului de handbal a fost desfăşurat un experiment pedagogic cu durata de un an şcolar pentru a aprecia eficacitatea metodicii experimentale propuse.
Analizând rezultatele experimentului pedagogic s-a demonstrat faptul că nivelul pregătirii sportive a crescut semnificativ la handbaliştii grupei experimentale faţă de sportivii grupei martor, unde pregătirea s-a desfăşurat în mod tradiţional, având la bază documentele existente în instituţiile competente de organizare a procesului de antrenament cu copiii începători. Cele mai relevante rezultate s-au înregistrat în cadrul pregătirii tehnice a handbaliştilor începători, unde aceştia au fost superiori faţă de componenţii grupei martor la majoritatea indicilor testaţi. Prin urmare, metodologia pregătirii tehnice a handbaliştilor începători validată în cadrul experimentului pedagogic de bază, poate fi recomandară pentru aplicare în practică antrenorilor de handbal din cadrul unităţilor de profil, care se ocupă de pregătirea viitorilor handbalişti de performanţă.
În examinare [11] :
Arhiva tezelor: