|
StatutTeza a fost susţinută pe 21 noiembrie 2008 în CSSşi aprobată de CNAA pe 22 ianuarie 2009 Autoreferat![]() TezaCZU 796.332:796.015
|
Teza abordează tema eficientizării procesului de antrenament în handbal la juniorii II, prin optimizarea programării instruirii pe bază de obiective operaţionale.
Sunt prezentate ultimele studii care fundamentează ştiinţific programarea şi planificarea antrenamentului, coordonatele operaţionalizării obiectivelor şi procesul ştiinţific de raţionalizare a mijloacelor de acţionare.
A fost determinat sistemul obiectivelor de instruire în handbal şi ierarhizarea acestora, precum şi concretizarea obiectivelor operaţionale la nivelul subiecţilor din grupa de experiment, în paralel cu exemplificarea principalelor mijloace de acţionare.
În baza datelor obţinute la testările iniţiale şi a analizei făcute de antrenori, a rezultatelor din anul precedent s-a conceput prognozarea progresului ce trebuie realizat.
Au fost elaborate programe de pregătire anuale pe mezocicluri, microcicluri şi lecţii de antrenament a căror desfăşurare practică a fost monitorizată permanent prin testări iniţiale, intermediare şi finale care au permis intervenţia oportună de corectare a programării iniţiale.
Testările au evidenţiat dinamica progresului realizat pentru care în final s-au adus argumentări ştiinţific determinate. Rezultatele experimentului, fundamentările teoretice, argumentările metodologice, investigaţiile sociologice, ne-au permis să construim modele obiectivizate care pot constitui repere ştiinţific determinate pentru o programare raţională a obiectivelor operaţionale în handbal la juniorii II.
Concluziile, suficient de numeroase, dar necesare, evidenţiază o concepţie care poate fi unitară privind programarea antrenamentului sportiv la acest nivel, precum şi căile cele mai eficiente de realizare.
În examinare [11] :
Arhiva tezelor: