|
StatutTeza a fost susţinută pe 22 iunie 2016 în CSSşi aprobată de CNAA pe 6 octombrie 2016 Autoreferat![]() TezaCZU 796.88:796.015.134 (043.2)
|
Structura tezei: introducere, 3 capitole, concluzii generale și recomandări, bibliografie – 240 titluri, 23 anexe, 161 pagini text de bază, 42 tabele, 28 figuri și 27 fotografii. Rezultatele obţinute sunt publicate în 6 lucrări știinţifice.
Domeniul știinţific: pedagogie
Scopul cercetării constă în perfecţionarea procesului de antrenament privind stabilirea fundamentelor metodologice în pregătirea tehnică a sportivilor halterofili la etapa incipientă.
Obiectivele cercetării vizează: argumentarea teoretico-știinţifică a pregătirii sportivilor halterofili în baza studiului literaturii de specialitate, determinarea parametrilor calitativi și cantitativi a metodologiei de pregătire a sportivilor halterofili în cadrul organizării și desfășurării procesului multianual de antrenament, elaborarea și verificarea metodologiei experimentale de pregătire tehnică a sportivilor halterofili la etapa incipientă în raport cu metodologiile existente în instituţiile, cluburile, școlile sportive specializate, argumentarea experimentală a metodologiei pregătirii tehnice a sportivilor halterofili la etapa incipientă de antrenament multianual.
Noutatea și originalitatea știinţifică a cercetării constă în elaborarea și implementarea în cadrul procesului de antrenament sportiv a unui program experimental de modele operaționale algoritmizate, individualizate de pregătire motrică și tehnică a halterofililor de 10 – 12 ani la etapa incipientă.
Problema ştiinţifică soluţionată rezidă în elaborarea instrumentarului de identificare a mijloacelor specifice pe segmentele pregătirii tehnice a sportivilor halterofili (10-12 ani) şi prin determinarea (stabilirea) unui sistem algoritmizat al acestor mijloace, fapt care a condus la transferul pozitiv al deprinderilor motrice asupra tehnicii propriu-zise de ridicare a halterei în vederea constituirii suportului metodologic optim al procesului de antrenament pentru etapele ulterioare de pregătire.
Semnificaţia teoretică a lucrării se remarcă prin argumentarea eficientizării pregătirii tehnice a sportivilor începători în haltere, având la bază repere ale competenţei funcţionale și fizice speciale.
Valoarea aplicativă a lucrării este exprimată prin stabilirea algoritmului și a conexiunii eficiente a secvenţelor de exersare a tehnicii de ridicare a halterei la etapa incipientă de specializare sportivă.
Implementarea rezultatelor știinţifice. Rezultatele obţinute au fost aprobate în spectrul
documentar de planificare și în practica procesului de pregătire a halterofililor în școlile sportive
specializate de haltere din România, contribuind la modernizarea metodologiei de pregătire a
sportivilor la această probă.
În examinare [11] :
Arhiva tezelor: