|
StatutTeza a fost susţinută pe 13 iulie 2017 în CSSşi aprobată de CNAA pe 11 mai 2018 Autoreferat![]() TezaCZU 339.13.017+796.01 378.096 + 339.13.017
|
Domeniul de studiu: pedagogie.
Obiectivele cercetării: 1. Studierea teoriei şi practicii actuale cu privire la formarea competenţelor de marketing, de cercetare de marketing la viitorii specialişti din domeniu. 2. Elaborarea modelului nou de formare a competenţelor de marketing necesare viitorilor specialişti din domeniu pentru promovarea serviciilor sportive, în cadrul activităţilor instructiv – educative, de lucru individual şi al stagiilor de practică managerială de specialitate. 3. Metodologia utilizării modelului elaborat în procesul de studiere a disciplinei „Metodologia cercetării de marketing”. 4. Validarea prin experiment pedagogic a eficienţei modelului şi metodologiei elaborate pentru formare a competenţelor de marketing.
Noutatea și originalitatea cercetării constă în fundamentarea modelului de formare a competenţelor de marketing la viitorii specialişti în domeniul educaţiei fizice şi sportului în procesul de studiere a disciplinei „Metodologia cercetării de marketing”. Concret au fost elaborate şi implementate în procesul instructiv–educativ de la facultățile de profil: conţinutul optimizat al programei şi cursului teoretic „Metodologia cercetării de marketing”, precum şi ghidul metodico - practic la disciplina de studiu axat pe modele de învăţare în cadrul activităţilor individuale şi în stagiile de practică. S-a stabilit eficienţa cursului teoretico-practic “Probleme actuale ale cercetării de marketing în domeniul culturii fizice”, utilizând elementele cheie ale modelului nou de formare a competenţelor de marketing necesare viitorilor specialişti din domeniu pentru promovarea serviciilor sportive, în cadrul activităţilor instructiv – educative, de lucru individual şi al stagiilor de practică managerială de specialitate.
Problema ştiinţifică importantă soluţionată rezidă în determinarea fundamentelor teoretice şi metodologice ale eficientizării procesului de studiere a disciplinei „Metodologia cercetării de marketing”, fapt ce a condus la elaborarea modelului orientat spre procesul de formare a competenţelor de marketing la viitoarele cadre calificate din domeniu. De asemenea, complexul de competenţe profesionale şi a celor de marketing ale masteranzilor ne-a permis selectarea, organizarea, fundamentarea teoretică şi experimentală a conţinuturilor curriculare (flexibile, permeabile, dinamice şi generatoare de strategii personalizate de autoinstruire) a cursului „Metodologia cercetării de marketing”, al ghidului teoretico-practic, fapt ce a condus la eficientizarea pregătirii specialistului din domeniu.
Semnificaţia teoretică constă în studierea efectului aplicării în procesul de predare şi învăţare a cursului „Metodologia cercetării de marketing” şi al specializării viitoarelor cadre din domeniu. Din argumentarea teoretică și experimentală, a dobândirii competenţelor de marketing de către viitorii specialişti din domeniu s-a stabilit importanța acestora în promovarea serviciilor sportive şi a organizaţiilor sportive.
Valoarea aplicativă a lucrării este determinată de aprobarea cu succes şi aplicarea în procesul didactic din cadrul Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport a modelului elaborat pentru studierea disciplinei „Metodologia cercetării de marketing” centrată pe formarea competenţelor de marketing şi posibilitatea utilizării acestuia în procesul de promovare a serviciilor sportive.
2. STRUCTURA ŞI CONŢINUTUL METODOLOGIC AL PREGĂTIRII STUDENŢILOR (CICLUL II) LA DISCIPLINA DE STUDIU “METODOLOGIA CERCETĂRII DE MARKETING”
3. ARGUMENTAREA TEORETICĂ ŞI EXPERIMENTALĂ A EFICIENŢEI FORMĂRII COMPETENŢELOR DE MARKETING LA DISCIPLINA “METODOLOGIA CERCETĂRII DE MARKETING”
CONCLUZII GENERALE ŞI RECOMANDĂRI
În examinare [11] :
Arhiva tezelor: