|
StatutTeza a fost susţinută pe 6 decembrie 2021 în CSSşi aprobată de CNAA pe 1 iulie 2022 Autoreferat![]() ![]() TezaCZU 73.037.1+373.3:796.4(043.3)
|
Structura tezei: Lucrarea este alcătuită din: introducere, 3 capitole, concluzii generale și recomandări, bibliografie 306 titluri, 13 anexe, 127 pagini text de bază, 84 figuri, 22 tabele. Rezultatele obținute sunt publicate în 10 lucrări științifice.
Domeniul de cercetare: ştiinţe ale educaţiei.
Scopul cercetării constă în perfecţionarea ariei curriculare „Educație fizică și sport” în învățământul primar prin diversificarea conținutului gimnasticii a unităților de învățare principale, secundare și permanente.
Obiectivele cercetării:
1. Studierea conceptelor metodologice privind perfecționarea ariei curriculare la educația fizică și sport prin diversificarea conținutului gimnasticii la elevii din învățământul primar;
2. Analiza opiniilor specialiștilor privind folosirea mijloacelor gimnasticii în lecţiile de educaţie fizică din învățământul primar;
3. Aprecierea nivelului dezvoltării somatice, pregătirii fizice și nivelului de însușire a conținutului gimnasticii a elevilor din clasele primare;
4. Argumentarea și valorificarea eficienței diversificării conținutului gimnasticii în vederea perfecționării ariei curriculare educație fizică și sport la elevii din învățământul primar.
Noutatea și originalitatea științifică: constă în faptul că lucrarea își propune să contribuie la perfecționarea ariei curriculare educație fizică și sport prin diversificarea conținutului gimnasticii a unităților de învățare principale, secundare și permanente.
Rezultatele obținute care contribuie la soluționarea unei probleme științifice importante constau în fundamentarea din punct de vedere științific și metodologic a perfecționării ariei curriculare educație fizică și sport în învățământul primar, prin intermediul diversificării conținutului mijloacelor gimnasticii introduse în programa experimentală elaborată.
Semnificația teoretică este dată de următoarele elemente: concepțiile teoretico-metodice privind teoria și metodica educației fizice școlare; importanța diversificării mijloacelor gimnasticii în cadrul ariei curriculare educație fizică și sport în înățământul primar; optimizarea procesului instructiv-educativ; posibilitățile de îmbunătățire a nivelului pregătirii fizice și de însușire a conținutului gimnasticii a elevilor din clasele primare.
Valoarea aplicativă: constă în posibilitatea utilizării rezultatelor cercetării, a programei experimentale, în scopul perfecționării ariei curriculare la disciplina educaței fizică și sport în învățământul primar. Programa poate fi folosită în procesul de instruire a viitorilor profesori de educație fizică și formarea continuă a cadrelor didactice din domeniul culturii fizice, atât pentru învățământul primar, cât și posibilități de adaptare a modalităților metodologice de aplicare și în învățământul gimnazial și liceal.
Implementarea rezultatelor științifice. Conținutul programei experimentale de cercetare a fost aplicat în scopul perfecționării ariei curriculare educație fizică și sport în învățământul primar și a fost implementat în procesul de studii în Școala Gimnazială ”Șerban-Vodă” din București, Școala gimnazială ”I.G. Duca”din București, Școala gimnazială ”Coresi” din Târgoviște, Școala gimnazială ”Grigore Moisil” din Timișoara, Liceul Tehnologic ”Eremia Grigorescu” din Mărășești, Școala gimnazială ”Duiliu Zamfirescu” Focșani fapt care este confirmat de adeverințele de implementare.
În examinare [11] :
Arhiva tezelor: