Comisia de atestare
Comisia de acreditare
Comisiile de experţi
Dispoziţii, instrucţiuni
Acte normative
Nomenclator
Instituţii
Consilii
Seminare
Teze
Conducători de doctorat
Deţinători de grad
Doctoranzi
Postdoctoranzi
CNAA logo

 română | русский | english


versiune pentru tipar

Lista instituţiilor de învăţământ care au dreptul să organizeze studii de doctorat a fost aprobată


5 noiembrie 2015

Guvernul în exercițiu a aprobat pe data de 4.11.2015 hotărârea privind acordarea dreptului de organizare a studiilor superioare de doctorat unui număr de 11 instituţii de învăţământ superior, 10 consorţii naţionale, un consorţiu internaţional şi trei parteneriate, prin autorizarea de funcţionare provizorie a 43 de şcoli doctorale şi programelor de doctorat ale acestora.

Acestea au fost selectate de Agenția Națională de Asigurare a Calității Învățământului Profesional (ANACIP) în urma evaluării celor 46 de dosare depuse în acest sens. Principalele argumente formulate de experţii evaluatori ce au stat la baza deciziei de respingere a autorizării de funcţionare a trei şcoli doctorale şi a unor programe de doctorat, se referă la un număr insuficient de titulari pentru a coordona activitatea doctoranzilor, lipsa continuităţii licenţă-masterat-doctorat, precum şi depunerea unor dosare incomplete.

Acordarea dreptului instituțiilor de învățământ privind organizarea studiilor de doctorat are loc conform prevederilor stipulate în Codul Educației și a altor acte normative conexe.

Sursa: http://gov.md/

Lista poate fi consultată aici