CNAA
Comisia de atestare
Comisia de acreditare
Comisiile de experţi
Dispoziţii, instrucţiuni
Acte normative
PREGĂTIREA CADRELOR
Nomenclator
Instituţii
Consilii
Seminare
Teze
POTENŢIALUL ŞTIINŢIFIC
Conducători de doctorat
Deţinători de grad
Doctoranzi
Postdoctoranzi
română
|
русский
|
english
CNAA
/
Potenţialul ştiinţific
/
Găina Boris, doctor habilitat, profesor cercetător
Teze aprobate
[8]
Gr
Tema
Specialitatea
Instituţia
Rolul
Data aprobării
D
Optimizarea tehnologiei și caracterizarea calității oțetului de vin autohton
05.18.01
UTM
consultant
conducător
Chirsanova Aurica
21.12.2022
D
Valorificarea strugurilor nematuraţi la obţinerea compoziţiilor nutritive
05.18.01
ISPHTA
consultant
conducător
Iorga Eugen
27.09.2019
DH
Crearea hibrizilor interspecifici de viţă-de-vie (Vitis vinifera L. x Muscadinia rotundifolia Michx.) cu rezistenţă sporită faţă de factorii biotici şi abiotici
06.01.05
IGFPP
consultant
consultant
Botnari Vasile
11.05.2018
D
Elaborarea procedeelor tehnologice de obţinere a vinurilor de calitate în plaiul „Pleşna-Mîndreşti” din Codrii Moldovei
05.18.07
INVV
conducător
14.06.2007
D
Perspectiva renovării şi ameliorării sortimentului viticol de soiuri de masă cu termeni precoce de maturare în Republica Moldova
06.01.08
consultant
conducător
Perstniov Nicolae
29.06.2006
D
Elaborarea tehnologiei de producere a colorantului de antociane bazată pe procesele baro-membranice
05.18.07
INVV
conducător
consultant
Parasca Petru
29.06.2006
D
Elaborarea strategiei de dezvoltare a întreprinderii în baza conceptului de marketing (pe exemplul întreprinderilor vinicole ale UTA Găgăuzia)
08.00.06
consultant
conducător
Belostecinic Grigore
27.04.2006
D
Caracterizarea chimică a lemnului de stejar în scopul optimizării folosirii lui în vinificaţie
05.18.07
INVV
conducător
23.12.2004
Referent Oficial
Găina Boris
a fost referent oficial la
1
teze.
Argumentarea producerii și protecția spumantelor clasice cu Denumire de Origine CRICOVA
30 iulie 2021
Membru CSS
preşedinte CSS:
15
teze, membru CSS:
3
teze
Obținerea și stabilizarea unor coloranți, antioxidanți și conservanți de origine vegetală pentru alimente funcționale
30 iulie 2021, preşedinte CSS
Sporirea productivității agrișului și zmeurului în cultura intensivă prin selectarea soiurilor și perfecționarea structurii plantațiilor
31 iulie 2020, preşedinte CSS
Perfecționarea tehnologiei de stabilizare a vinurilor albe seci
9 iulie 2019, preşedinte CSS
Perfecţionarea tehnologiei de producere a vinurilor spumante în baza studiului procedeelor agrotehnice de cultivare a strugurilor
9 iulie 2019, membru CSS
Perfecționarea tehnologiei de producere a vinurilor spumante roșii
9 iulie 2019, preşedinte CSS
Tăierea mecanizată a viţei de vie în funcţie de sistemul de conducere a butucilor
9 iulie 2019, preşedinte CSS
Regimuri tehnologice pentru asigurarea potenţialului antioxidant al unor produse horticole la păstrare şi prelucrare
23 noiembrie 2018, preşedinte CSS
Procesul de fermentație combinată a mustului de struguri la producerea vinurilor albe
11 mai 2018, preşedinte CSS
Obținerea produselor alimentare noi în baza studiului proprietăţilor fizico-chimice ale ficatului de porcină şi bovină
16 februarie 2017, membru CSS
Tehnologia de producere a vinurilor seci pe baza corectării gradului de alcool
25 februarie 2016, preşedinte CSS
Valorificarea potenţialului aromatic al soiurilor de struguri Startovîi, Viorica şi Muscat de Ialoveni
28 mai 2015, preşedinte CSS
Elaborarea si argumentarea stiintifica a tehnologiilor moderne de producere a vinurilor spumante cu proprietati calitative avansate
22 decembrie 2011, preşedinte CSS
Studiul şi selectia suşelor de levuri autohtone pentru producerea vinurilor spumante
31 martie 2011, preşedinte CSS
Proprietăţile fizico-chimice şi senzoriale ale compoziţiilor din fructe cu conţinut redus de zaharoză
24 februarie 2011, preşedinte CSS
Caracterele fiziologo-biochimice ale unor drojdii vinicole şi procedee de obţinere a bioproduselor valoroase
24 februarie 2011, membru CSS
Perfecţionarea tehnologiei de producere a vinurilor spumante în baza studiului proprietăţilor de spumare
11 februarie 2010, preşedinte CSS
Cercetarea şi elaborarea tehnologiei de producere a vinurilor roze cu indici cromatici stabili
22 ianuarie 2009, preşedinte CSS
Studiul utilizării ingredientelor din arealul Moldovei la fabricarea băuturilor tari
22 ianuarie 2009, preşedinte CSS
Legături
Tatarov Pavel
/
13 teze
doctor habilitat, profesor universitar, UTM
Taran Nicolae
/
12 teze
doctor habilitat, profesor universitar, ISPHTA
Sturza Rodica
/
9 teze
doctor habilitat, profesor universitar, UTM
Musteaţă Grigore
/
8 teze
doctor habilitat, profesor universitar, UTM
Olaru Constantin
/
9 teze
doctor, conferenţiar cercetător
Bălănuţă Anatolie
/
10 teze
doctor, profesor universitar, UTM
Vacarciuc Liviu
/
7 teze
doctor, conferenţiar universitar
Soldatenco Eugenia
/
11 teze
doctor habilitat, conferenţiar cercetător, ISPHTA
Rusu Emil
/
6 teze
doctor habilitat, conferenţiar cercetător, ISPHTA
Perstniov Nicolae
/
2 teze
doctor habilitat
Iorga Eugen
/
2 teze
doctor, conferenţiar universitar, ISPHTA
Sîrghi Constantin
/
4 teze
doctor habilitat, profesor universitar
Chirsanova Aurica
/
1 teze
doctor, conferenţiar universitar
Belostecinic Grigore
/
1 teze
doctor habilitat, profesor universitar, ASEM
Botnari Vasile
/
1 teze
doctor habilitat, conferenţiar cercetător