CNAA
Comisia de atestare
Comisia de acreditare
Comisiile de experţi
Dispoziţii, instrucţiuni
Acte normative
PREGĂTIREA CADRELOR
Nomenclator
Instituţii
Consilii
Seminare
Teze
POTENŢIALUL ŞTIINŢIFIC
Conducători de doctorat
Deţinători de grad
Doctoranzi
Postdoctoranzi
română
|
русский
|
english
CNAA
/
Conducători de Doctorat
/
Sturza Rodica, doctor habilitat, profesor universitar
Instituţia:
Universitatea Tehnică a Moldovei
Abilitare:
6 octombrie 2010, nr.1091
Specialităţi abilitate:
02.00.04 - Chimie fizică
05.18.01 - Tehnologia produselor alimentare (cu specificarea produselor şi procedeelor)
Teze aprobate
[10]
Gr
Tema
Specialitatea
Instituţia
Rolul
Data aprobării
D
Stabilizarea uleiurilor vegetale cu compuși biologic activi din surse regenerabile
05.18.03
UTM
conducător
30.09.2022
D
Argumentarea producerii și protecția spumantelor clasice cu Denumire de Origine CRICOVA
05.18.21
UTM
conducător
30.07.2021
DH
Obținerea și stabilizarea unor coloranți, antioxidanți și conservanți de origine vegetală pentru alimente funcționale
05.18.03
UTM
consultant
30.07.2021
D
Regimuri tehnologice pentru asigurarea potenţialului antioxidant al unor produse horticole la păstrare şi prelucrare
05.18.01
UTM
conducător
23.11.2018
D
Influența unor factori fizico-chimici asupra stabilizării complexe a vinurilor tinere
02.00.04
IC
consultant
conducător
Duca Gheorghe
06.10.2016
D
Monitoringul reziduurilor de ftalaţi in produse vitivinicole
11.00.11
IC
consultant
conducător
Duca Gheorghe
07.07.2015
D
Tehnologii de obţinere a emulsiilor alimentare din amestec de uleiuri de floarea-soarelui şi seminţe de struguri
05.18.01
UTM
consultant
conducător
Deseatnicov Olga
09.10.2012
D
Cercetări privind fortificarea cu iod a uleiurilor vegetale pentru obţinerea produselor alimentare
05.18.01
consultant
conducător
Deseatnicov Olga
18.06.2009
D
Evoluţia proprietăţilor fizico-chimice ale lipidelor fortificate cu iod
02.00.04
conducător
19.04.2007
D
Ameliorarea valorii nutritive a produselor de panificaţie prin fortifierea cu cationi de calciu
05.18.01
consultant
conducător
Deseatnicov Olga
19.04.2007
Referent Oficial
Sturza Rodica
a fost referent oficial la
7
teze.
Procesul de uscare a semințelor de struguri în strat suspendat
30 septembrie 2022
Efectele nanoparticulelor oxizilor metalici asupra levurilor din genul Rhodotorulla
23 decembrie 2020
Tehnologii de obținere a produselor curativo-profilactice din materii prime de origine vegetală autohtone
30 octombrie 2020
Valorificarea strugurilor nematuraţi la obţinerea compoziţiilor nutritive
27 septembrie 2019
Proprietăţile fizico-chimice şi senzoriale ale compoziţiilor din fructe cu conţinut redus de zaharoză
24 februarie 2011
Studii şi elaborarea procesului de uscare a seminţelor de floarea soarelui cu scopul utilizării lor în panificaţie
6 octombrie 2010
Dizolvarea anodică pulsată a suprafeţei cu neomogenităţi macroscopice şi izolaţie artificială
23 decembrie 2004
Membru CSS
preşedinte CSS:
9
teze, membru CSS:
7
teze
Optimizarea tehnologiei și caracterizarea calității oțetului de vin autohton
21 decembrie 2022, membru CSS
Impactul unor metale determinate prin analiza de activare cu neutroni asupra calitații mediului ambiant
21 decembrie 2022, membru CSS
Stabilizarea uleiurilor vegetale cu compuși biologic activi din surse regenerabile
30 septembrie 2022, membru CSS
Biotehnologii de obținere a preparatelor cu conținut sporit de seleniu și germaniu în baza biomasei de spirulină
4 octombrie 2021, preşedinte CSS
Obținerea și stabilizarea unor coloranți, antioxidanți și conservanți de origine vegetală pentru alimente funcționale
30 iulie 2021, membru CSS
Compozitii alimentare pe baza uleiului de nucă (Juglans regia L.) rezistente la degradări oxidative
26 februarie 2021, preşedinte CSS
Valorificarea tulpinilor microbiene izolate din lapte de capră pentru aplicare industrială
28 februarie 2020, preşedinte CSS
Modificările biochimice şi tehnologice ale nucilor pe parcursul prelucrării şi păstrării
23 noiembrie 2018, preşedinte CSS
Tulpini autohtone noi de Streptococcus thermophilus și utilizarea lor pentru fabricarea produselor lactate fermentate
23 noiembrie 2018, membru CSS
Obținerea produselor alimentare noi în baza studiului proprietăţilor fizico-chimice ale ficatului de porcină şi bovină
16 februarie 2017, preşedinte CSS
Valorificarea şrotului de nuci şi obţinerea produselor de cofetărie
6 octombrie 2016, preşedinte CSS
Tehnologia de fabricare a umpluturilor termostabile în baza sistemelor de stabilizare
25 februarie 2016, preşedinte CSS
Studiul influenţei unor factori tehnologici asupra valorii nutritive şi biologice a boabelor de năut
19 noiembrie 2015, preşedinte CSS
Bazele ştiinţifice ale procesului de uscare a produselor oleaginoase cu aplicarea impulsionară a câmpurilor electromagnetice
5 aprilie 2012, preşedinte CSS
Elaborarea si argumentarea stiintifica a tehnologiilor moderne de producere a vinurilor spumante cu proprietati calitative avansate
22 decembrie 2011, membru CSS
Cercetarea procesului de uscare a strugurilor de soiuri apirene cu aplicarea curenţilor de frecvenţa supraânaltă
6 octombrie 2010, membru CSS
Legături
Tatarov Pavel
/
16 teze
doctor habilitat, profesor universitar, UTM
Deseatnicov Olga
/
10 teze
doctor, profesor universitar, UTM
Găina Boris
/
9 teze
doctor habilitat, profesor cercetător
Duca Gheorghe
/
3 teze
doctor habilitat, profesor universitar, USM
Ciumac Jorj
/
6 teze
doctor, conferenţiar universitar, UTM
Rudic Valeriu
/
7 teze
doctor habilitat, profesor universitar, IMB
Opopol Nicolae
/
8 teze
doctor habilitat, profesor universitar, USMF
Iorga Eugen
/
4 teze
doctor, conferenţiar universitar, ISPHTA
Gonţa Maria
/
5 teze
doctor habilitat, profesor universitar, USM
Ghendov-Moşanu Aliona
/
8 teze
doctor habilitat, conferenţiar universitar
Cepoi Liliana
/
2 teze
doctor, conferenţiar cercetător, IMB
Popel Svetlana
/
4 teze
doctor, conferenţiar cercetător
Chirsanova Aurica
/
5 teze
doctor, conferenţiar universitar
Bernic Mircea
/
5 teze
doctor habilitat, profesor universitar, UTM
Macari Artur
/
5 teze
doctor, conferenţiar universitar, UTM