Comisia de atestare
Comisia de acreditare
Comisiile de experţi
Dispoziţii, instrucţiuni
Acte normative
Nomenclator
Instituţii
Consilii
Seminare
Teze
Conducători de doctorat
Deţinători de grad
Doctoranzi
Postdoctoranzi
CNAA logo

 română | русский | english


versiune pentru tipar

La cumpăna dintre ani


29 decembrie 2017

Stimaţi colegi! Mă refer la membrii seminarelor științifice de profil, ai comisiilor ştiinţifice specializate de susţinere a tezelor de doctorat. Mă refer şi la membrii comisiilor de experți pe domenii, la membrii Comisiei de atestare, la toţi acei care au făcut şi mai fac parte din sistemul nostru național de pregătire și atestare a cadrelor științifice de înaltă calificare. Sunt ferm convins că noi, împreună cu Dumneavoastră, ne-am onorat cu multă responsabilitate şi conștiinciozitate obligaţiile faţă de cetăţenii noştri şi că acest lucru se va întâmpla şi pe viitor. Actualmente, CNAA înregistrează peste 300 de dosare de diferite tipuri. Din motivul expirării termenului de valabilitate a comisiilor de experţi şi a Comisiei de atestare, rezolvarea finală a acestora, din păcate, nu a fost posibilă. E vorba de dosarele cu privire la formarea consiliilor ştiinţifice specializate de susţinere a tezelor de doctorat, de conferire a gradelor ştiinţifice şi titlurilor ştiinţifice şi ştiinţifico-didactice, de abilitare cu drept de conducător de doctorat, de echivalare şi recunoaştere a gradelor ştiinţifice conferite peste hotare. Rămânem în speranţa că problema îşi va găsi soluţionare odată cu implementarea modificărilor la Codul cu privire la ştiinţă şi inovare şi Codul educaţiei din 21 septembrie 2017 care va intra în vigoare la 20 februarie 2018.

Ne aflăm la o nouă cumpănă dintre ani: 2017 trece în istorie, iar 2018 este aşteptat de noi cu emoţii, speranţe în bine şi frumos, în prosperitate pentru ţară şi cetăţenii ei. Aduc sincere felicitări întregii comunităţi ştiinţifice cu prilejul Crăciunului şi a Anului Nou. Fie ca spiritul Sfintelor Sărbători de iarnă, cu aromă de brad, portocală şi cozonac, să ningă asupra Dumneavoastră doar sănătate, bucurie şi realizări importante în cercetare şi educaţie – chezăşia unei vieţi prospere!

Vă urez fiecăruia dintre voi noi ascensiuni în cercetare! Fiţi temerari şi puternici în activitatea profesională, căci drumul spre succes aparţine doar celor mai buni şi mai insistenţi. La Mulţi Ani tuturor celor care au fost pe parcursul acestei perioade de existenţă (1992-2017) şi sunt alături de CNAA. Subliniez că, în 2018, se vor împlini 26 de ani de activitate a instituţiei noastre.

Vă mulţumim din suflet și vă urăm noi realizări, sănătate şi speranţă, multă răbdare, insistenţă şi realizări!

Sărbători fericite! La mulţi Ani!”

Profesor universitar Alexandru BURIAN,
Preşedintele Consiliului Naţional pentru Acreditare şi Atestare
29 decembrie 2017