Comisia de atestare
Comisia de acreditare
Comisiile de experţi
Dispoziţii, instrucţiuni
Acte normative
Nomenclator
Instituţii
Consilii
Seminare
Teze
Conducători de doctorat
Deţinători de grad
Doctoranzi
Postdoctoranzi
CNAA logo

 română | русский | english


versiune pentru tipar

În memoria academicianului Valeriu Canţer


3 aprilie 2017

Suntem îndurerați de vestea trecerii în lumea celor drepți a academicianului Valeriu Canțer, președintele Consiliului Național pentru Acreditare și Atestare, om de știință recunoscut în țară și peste hotarele ei.

Comunitatea academică a pierdut un savant remarcabil în domeniul fizicii și ingineriei, profesor universitar care s-a consacrat excelenței în cercetare și administrării acestui domeniu. Performanța sa științifică și dedicația în edificarea unui sistem național de cercetare axat pe nevoile societății reprezintă un model de referință.

Talentul, calificarea și abnegația în cercetările teoretice și experimentale i-au permis academicianului Valeriu Canțer să obțină rezultate științifice de valoare în domeniul fizicii nano-structurilor și ingineriei materialelor, cu o vizibilitate înaltă la nivel internațional. Aceste performanțe au fost expuse în numeroase lucrări științifice, monografii și manuale, precum și în brevete de invenții.

Pentru cercetările sale, dar și pentru aplicațiile practice ale acestora, a fost distins cu numeroase premii, fiind Laureat al Premiului Național al Republicii Moldova în domeniul Științei și Tehnicii, i-a fost conferit titlul de „Om Emerit al Republicii Moldova”, a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii” și Medalia „Dimitrie Cantemir”.

Ne exprimăm respectul pentru personalitatea notorie a academicianului Valeriu Canțer, care și-a consacrat viața dezvoltării cunoașterii științifice în beneficiul societății Republicii Moldova.

În aceste momente de mare tristețe, transmitem condoleanțe și compasiune familiei îndurerate și celor care i-au fost apropiați.

Dumnezeu să-l odihnească în pace. Igor Dodon, Andrian Candu, Pavel Filip, Vladimir Hotineanu, Vladimir Plahotniuc, Gheorghe Duca, Mircea Snegur, Petru Lucinschi, Marian Lupu, Nicolae Timofti, Grigore Belostecinic, Ion Tighineanu, Ion Bostan, Ion Ababii, Gheorghe Ciocanu, Anatol Sidorenko

CONDOLEANŢE:

Suntem profund îndurerați de trecerea în neființă a academicianului Valeriu CANȚER. Prin stingerea din viață a Domniei Sale, comunitatea științifică a pierdut un savant veritabil al țării, care cu tenacitate și înţelepciune și-a desăvârșit cariera științifică, un manager de excepție și un adevărat model de noblețe sufletească.

În aceste clipe de grea pierdere Vă exprimăm condoleanţele noastre sincere, suntem alături de cei care deplâng plecarea pe drumul fără de întoarcere al academicianului Valeriu CANȚER.

În numele Institutului de Chimie al AȘM,
membru corespondent, profesor Tudor LUPAȘCU, director, dr.hab.
Aculina ARÎCU, vicedirector, dr. Maria COCU, secretar ştiinţific