Comisia de atestare
Comisia de acreditare
Comisiile de experţi
Dispoziţii, instrucţiuni
Acte normative
Nomenclator
Instituţii
Consilii
Seminare
Teze
Conducători de doctorat
Deţinători de grad
Doctoranzi
Postdoctoranzi
CNAA logo

 română | русский | english


versiune pentru tipar

PETRU SOLTAN - LA CEAS DE DESPĂRŢIRE


15 iulie 2016

La doar două săptămâni de la marcarea aniversării a 85-ea, s-a stins din viață remarcabilul om de știință Petru Soltan, academician, profesor universitar, specialist de vază în domeniul geometriei, topologiei şi matematicii aplicate. A fondat școala științifică Teoria mulțimilor d-convexe și aplicațiile matematicilor. A pregătit 25 de doctori și doctori habilitați în științe fizico-matematice. Prin ceea ce a realizat savantul – opera sa științifică, cadrele de cercetători de înaltă calificare, activitatea sa obștească impunătoare – academicianul Petru Soltan a pus în evidență tezaurul gândirii şi al creaţiei umane de mare valoare.

Petru Soltan a fost președintele Comisiei pentru Știință, Educație și Cultură în primul Parlament al Republicii Moldova. A fost distins cu Ordinul Republicii, cu titlul de Laureat al Premiului Național, de Om Emerit. Meritele sale științifice și pedagogice sunt confirmate și de calitatea de Membru de Onoare al Academiei Române, de Doctor Honoris Causa a mai multor universități din țară și de peste hotare, precum și de alte distincții guvernamentale și obștești.

Sincere condoleanțe familiei îndurerate, celor care l-au cunoscut și apreciat! Dumnezeu să-l ierte şi să-i deschidă porţile Cerului spre Templul Veşniciei!

Academician Valeriu Canțer,

Președintele Consiliului Național pentru Acreditare și Atestare